Ulaz za korisnike

Projektiranje i opremanje interijera

Projektiranje i opremanje interijera

Zanimanje arhitekta interijera sadržava umjetnost/dizajn, tehniku materijala i arhitekturu. Arhitekti interijera dizajniraju i planiraju interijer u skladu sa umjetničkim, gospodarskim, tehničkim i ekološkim aspektima. Spektar se kreće od izbora boje pozadine, toplinske izolacije i prave rasvjete pa sve do dizajna namještaja. Oni savjetuju, podržavaju i zastupaju svoje kupce u svim njihovim planovima i izvršavanjima.

Da bi postao arhitekt/ica interijera potrebno je u pravilu proći jedanaest semestara uključujući i visoku školu. Na sveučilištima se ne nudi unutarnja arhitektura kao glavni predmet nego se nudi kao jedan od glavnih područja studija ili aspekta umjetnosi ili arhitektonskih studija. Nakon dobivene diplome, potrebno je napraviti dvije do tri godine prakse prije nego što smiju koristiti titulu arhitekta interijera.

Zapošljavaju se arhitekti interijera, između ostalog u uredima arhitektima interijera, u uredima arhitekata i inženjera, kućama za uređenje odnosno industrijama namještaja, reklamnim agencijama, televizijskim postajama ili kazalištima.