Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Protuprovalna vrata

Protuprovalna vrata
Kvaliteta protuprovalnih vrata ovisi u velikoj mjeri o točnosti obrade i o stručnom znanju svih koji učestvuju u procesu ugradnje i održavanja protuprovalnih vrata. Protuprovalna vrata su za razliku od običnih vrata opremljena jakom konstrukcijom i cilindričnim bravama ili specijalnim brava kao i „špijunkom“.

Brave i specijalni sigurnosni dodaci na protuprovalnim vratima služe kao sigurnosna mjera i štite od neovlaštenog ulaska. Za osiguranje standarda kvalitete se tvrtke mogu certificirati te se njihova proizvodnja može kontinuirano kontrolirati od strane neovisnih ispitnih službi. Policija posjeduje popise proizvođača ispitane i certificirane protuprovalne opreme (vrata/prozora). Potrošač prepoznaje te proizvode prema oznakama kvalitete i certifikatima na natpisnoj pločici u području pregiba.

Ispravna, stručna montaža protuprovalnih elemenata je najvažnija. Protuprovalni element je dobar toliko koliko i njegova montaža, a to je stvar stručnog poduzeća. Verzirani kućni majstori mogu i sami ugrađivati te elemente, ali samo prema priloženim uputama. Posebno je važbna uporaba elemenata za učvršćivanje (vijci, tiple za teška opterećenja i sl.). Kod proizvoda po principu „Do it yourself“ treba naročito voditi računa da i ti proizvodi imaju ispitni znak odnosno certifikat. U protivnom, nestručna montaža ograničava efikasnost uređaja.

Članci

Još članaka ...