Ulaz za korisnike

Radne platforme

Radne platforme

Pod pojmom radna platforma podrazumijevamo raznu opremu za strojeve koji obavljaju poslove na visini. Oni se najviše koriste u građevinarstvu primjerice za postavljanje krova. Postoji više različitih strojeva. To uključuje zračne radne platforme, lift, hidraulična dizala, dizalice, kadrovske dizalice, obrtne liftove, samohodne strojeve i još neke strojeve.

Na radnoj platformi se mogu pronaći strojevi za unutarnji i vanjski rad. Za unutarnja područja se koriste platforme s električnim strojevima ili strojevima na baterije koji su obično bez emisije. Osim toga, nemaju nikakvu potporu koja se kompenzira pomoću relativno velike težine. Kod vanjske upotrebe se najviše upotrebljavaju dizalice s unutarnjim izgaranjem. One se razlikuju uglavnom po tome što su veće i šire. Oni najčešće raspolažu s više slobodne zemlje te su zbog toga i na neravnim površinama vrlo pokretljive.

Radne platforme moraju zadovoljiti određene strukturne zahtjeve kako bi radnici bili na platformi zaštićeni. To uključuje, primjerice, siguran protuklizan pod platforme. Foto: Kunze GmbH