Ulaz za korisnike

Ravni krov

Ravni krov

Što je ravni krov?

Ravni krov je krov koji nije uopće nagnut ili je neznatno malo nagnut. Razne gornje granice, do kojih možemo govoriti o ravnim krovovima, su definirane kako slijedi:

 Građevinski propisi u Njemačkoj: do 10° - 17,6%  u Austriji: do 5° - 8,8%

Preporuka kod ravnih krovova - smjernice: najmanje 2% (1,1°), bolje 5% (2,9°).

 Nagib krova - grupa I: do 3° (5,2 %)

Nagib krova - grupa II: preko 3° (5,2 %) do 5° (8,8 %)

Ravne krovove možete naći u svim vrstama građevina. Naravno, tu postoje i nedostaci (nepropusnost), ali i brojne prednosti. Foto: bauder.de

Brtvljenje krovnih površina – brtvljenje problemnih zona krovnih površina

Ako se pravni krovovi ne polegnu dovoljno pažljivo ili se ne upotrijebi dobar materijal, ravni krovovi mogu postati problematična područja. Skupi popravi su pretprogramirani. Osim vlažnosti i suhosti, vode i jake oscilacije temperature većim naprezanjima materijala .

Šavovi i priključna mjesta su slabe točke odnosno propusna mjesta

U području krova se naravno nalazi jako puno priključnih točaka i šavovi. Na krovu se kasnije stvore slabe točke u obliku propuštanja, koje ostanu dugo vremena nezapažene.a učine veliku štetu.

Međutim, pažljivim radom i primjenom visokokvalitetnih proizvoda dugoročno se uštedi vrijeme i troškovi. Ravne krovne linije pokazuju kako se brtve ravni krovovi.

Prednosti „ravnih krovova sa brtvom“"

U usporedbi s kosim krovovima su prednosti, na primjer, posebno mala težina krova, proširene mogućnosti korištenja kao i postavljanja i lak pristup tehničkim agregatima kao na primjer i krovnim terasama, uređenim površinama. Također se mora spomenuti i mogućnost izloženosti u unutarnjim sobama i kreativna sloboda. Brtvljenje ravnih krovova se razlikuje i u upotrebi kao i u tehnologiji brtvljenja krovova.