Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Rolete i žaluzine

Rolete i žaluzine

Rolete se postavljaju na vanjsku stranu prozora a žaluzine se postavljaju kako na unutarnju tako i na vanjsku stranu.

Žaluzine su lakše od roleta i za njih nije potrebna kutija. Kada su zatvorene rolete ili žaluzine štite prozore i stanarima služe ujedno kao zaštita od pogleda i svjetlosti.

Rolete također omogućuju totalno zamračenje prostorije. Kada su spuštene, rolete nude i dodatnu toplinsku zaštitu prozorskog stakla. Postoje i specijalne termoizolacijske rolete. Na kontra strani kutija za rolete možete predstavljati takozvani „ most hladnoće“ prema vani, jer se obično sastoji od neizoliranog zraka. Stručna ugradnja je veoma važna, kako bi se spriječio prodor hladnoće i s tim u vezi problemi s plijesni i gljivicama. I stare kutije za rolete se trebaju eventualno naknadno izolirati.

Žaluzine se postavlja kako na unutarnju tako i na vanjsku stranu. Na unutarnjoj strani postoji više mogućnosti na prozoru, u punjenje prozora ili ispred punjenja prozora. Žaluzine se sastoje iz pokretljivih, međusobno povezanih, podesivih daščica ili letvica od plastike odnosno metala. Žaluzine su lakše od roleta i za njih nije potrebna kutija.

Žaluzine praktično nemaju termnoizolacijski učinak. Primjenjuju se uglavnom kao zaštita od svjetlosti preko dana, jer se pomoću žaluzina dnevna svjetlost može efektivno mijenjati i podešavati. Metalne žaluzine su jako izdržljive, a savijene lamele se mogu ponovno ispraviti. Defektne drvene lamele se dijelom također daju popraviti, dok se izlomljene plastične lamele teško daju ispraviti. Foto: elero.de

Članci

Još članaka ...