Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Sanacijski radovi, sanacije

Sanacijski radovi, sanacije

Pod sanacijom podrazumijevam mjere za eliminiranje oštećenja na objektu, koja nisu posljedica procesa starenja i habanja.

U općenitoj jezičnoj uporabi pojam sanacije je hiperonim za održavanje i modernizaciju. Kod odabira izvođača za sanacijske radove nikako cijena nesmije biti jedini razlog za odabir izvođača sanacijskih radova.

U općenitoj jezičnoj uporabi pojam sanacije je hiperonim za održavanje i modernizaciju. Sanaciju zato uvijek prati i renoviranje, međutim pri tome postoji razlika , primjerice: oštećenja već postoje (npr. pojava plijesni, oštećenja od vlage) te se najprije moraju otkloniti njihovi uzroci, da bi se tek nakon toga mogli izvršiti radovi na renoviranju.

Sanacijske mjere se opet poduzimaju tek kada se na bazi naučnih saznanja javljaju opasnosti prilikom uporabe zgrade (olovne cijevi, azbestna vlakna, kemijska zaštita drveta).

Pri tome nije nužno potreban gubitak funkcionalnosti nekog građevinskog elementa. Sanacijske mjere koje se izvode u takvim slučajevima podliježu često strogim pravilima, tako da se njihova realizacija mora povjeriti specijaliziranim poduzećima.

Članci

Još članaka ...