Ulaz za korisnike

Sjenila

Sjenila

U sjenila spadaju vanjske i unutrašnje žaluzine, lamelne zavjese, rolete s PVC ili ALU lamelama, grilje (škure,rebrenice) i to u PVC ili ALU izvedbi sa vlastitim okvirom ili s montažom direktno na prozor.

Dakle, za zatamnjenje svog prostora možemo izabrati sjenila prema svom ukusu uz neke preporuke - ako želimo rolete ,a imamo male otvore, preporuka su rolete sa ALU lamelama jer su one teže pa će se njima lakše rukovati ,jer kod PVC lamela postoji mogućnost da će kod malih otvora biti problema sa spuštanjem zbog njihove male mase.

Ako želimo uz rolete kao sjenilo i dodatnu zvučnu i toplinsku izolaciju izabrati ćemo ALU lamele jer su one punjene pjenom pa time imaju bolja izolacijska svojstva nego PVC lamele.

Kako na moru volimo velike staklene plohe , dakle sunčan i prozračan prostor , a već tradicionalno za sjenila izabiremo grilje (škure,rebrenice) prednosti su na strani aluminijskih grilja, naravno kvalitetnih, kako nas ne bi mučila prisutnost soli u zraku.

Naime, zbog velikih ploha i većih temperatura nego na kontinentu PVC grilje se tokom vremena pod tim utjecajima mogu početi savijati ako zahtjevamo da nam u jednom elementu pokrivaju veliku površinu. Foto: LAKAL GmbH