Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Skele i oplate

Skele i oplate
Kao skele i oplate označavamo u većini slučajeva kao ponovno upotrebljivu pomoćnu instrukciju. Skele i oplate su obično standardizirane i izrađene od drva ili metala. Služe kao radne platforme za izgradnju, kao oplate ili kao uređaj za zaštitu.

Kao oplate i skele  označavamo u većini slučajeva kao ponovno upotrebljivu pomoćnu instrukciju. Skele i oplate su obično standardizirane i izrađene od drva ili metala. Služe kao radne platforme za izgradnju, kao oplate ili kao uređaj za zaštitu.

Skele i oplate su upravo u građevinarstvu vrlo važne, te postoje različite vrste skela i oplata. To uključuje radne skele, skele za hvatanje, nosive skele, zaštitne skele i skele od oplata.

Skele se razlikuju i prema nosivim sustavima. Postoje različite vrste nosivih sustava. To uključuje stojeće skele, viseće skele, potporne skele i konzolne skele. Pod stojećim skelama se podrazumijevaju skele, čiji dijelovi su pričvršćeni na dno. Ova skela se koristi najčešće. Drugi primjer sustava skela je viseća skela. One se koriste, kada se ne mogu koristiti stojeće skele, primjerice na neravnom terenu i osobito na mostovima. Ovjes se ovdje nalazi na sličnoj komponenti vlastitog mosta, na grani ili je pričvršćen na konzoli. Foto: Peri

Članci

Još članaka ...