Ulaz za korisnike

Solarni uređaji

Solarni uređaji

Pod pojmom solarni uređaji podrazumijevamo uređaje, koji pretvaraju svjetlosnu energiju sunca u svrhu svakodnevnog korištenja. Stručni izraz za solarne uređaje glasi fotonaposnki sustav te opisuje činjenicu, da se svjetlo i toplina mogu pretvoriti u energiju.

Ta energija se onda može koristiti za sve elektroničke uređaje, kao i sustave grijanja, te ako se ne mogu koristiti plasiraju se u električnu mrežu. Za to vlasnik dobiva fiksnu naknadu, što dodatno pridonosi činjenici, da se solarni sustav isplati. Ključna točka solarnih uređaja je njihova učinkovitost, koja pokazuje, koliko se koristi svjetlosna i toplinska energija.

Solarni uređaji se najčešće postavljaju na krov, koji je u najboljem slučaju usmjeren prema jugu, kako bi se mogao iskoristiti puni potencijal solarnog sustava.

Solarne uređaje postavljaju iskusni stručnjaci, koji preuzimaju i instalaciju potrebnih vodova, i tako instaliraju sunčeve uređaja u postojeće kućanstvo. Dostupni su solarni uređaji u različitim veličinama, tako da je za svaki okoliš dostupno prikladno rješenje. Foto: solartechnikberater.de