Ulaz za korisnike

Staklo

Staklo

Staklo je važan građevinski materijal. U današnje vrijeme je sve važnije i popularnije. Osobito u modernim zgradama je građevinski materijal staklo bitan . U modernoj arhitekturi se sve više razmatraju posebna osvjetljenja u prostorijama. Trend je sve više svjetlom preplavljena prostorija sa sve većim prozorima. Često su vrlo umjetnički oblikovani u modernim građevinama te su poseban aspekt estetici zgrade. Postoje različiti oblici prozora, koji su danas sve bolje izolirani.

No, i prije je staklo bilo važan građevinski materijal. Na primjer, u crkvama ili drugim važnijim zgradama. Ovdje su prvenstveno prozori bili lijepo i umjetnički ukrašeni. Često se ukrašavaju sa mozaikom, kako bi se u prostorijama stvorila posebna atmosfera, ali i sa prekrasnim prozorima, koji su bilo obojani ili su na primjer, od puno šarenih malih dijelova stakla sastavljene figure ili cvijeće.

Danas je održavanje stakla vrlo važno. Tu se radi o popravku, saniranju stakla ili uklanjanju ogrebotina sa stakla ili čak zamjeni starih prozora sa bolje izoliranim prozorima.