Ulaz za korisnike

Stiropor ploče

Stiropor ploče

Najčešće korišteni materijal za izolaciju objekata i elemenata unatrag 40-tak godina, primjenjiv je u gotovo svim situacijama od gradnje pa do zabave. Dakako, primarna ideja je bila da se napravi lagan materijal, jeftin, jednostavan za uporabu i transport te neopasan za okolinu

Kada govorima o stiroporu zapravo govorimo o proizvodu koji se zove EPS (Ekspandirani PoliStiren). EPS je izolacijski materijal koji se koristi kako za toplinsku tako i za zvučnu izolaciju. Najčešće se upotrebljava u građevinarstvu, makar je svoju primjenu našao i u pakiranju raznih proizvoda u raznim dijelovima industrije (prehrambena, elektrotehnička itd.).

Godišnje se u Europi proizvede oko 35 milijuna m3 stiropora što je jako dobar pokazatelj široke upotrebe stiropora i razvoja svijesti o zdravijem življenju. Stiropor kao toplinski izolator „grije“ zimi, te isto tako „hladi“ ljeti što dovodi do velikih ušteda energije za grijanje i hlađenje koje pak imaju direktno posljedice na očuvanje okoliša. Stoga primjena stiropora u građevinarstvu ima mnogostruke prednosti jer se ulaže jednom, a štedi cijeli život.

EPS kao proizvod je prvi patentirao njemački koncern BASF još davne 1954. godine te ga je počeo proizvoditi pod zaštićenim imenom STYROPOR, koji je postao sinonim za EPS. Zato je kao materijal izvanrednih toplinsko-izolacijskih (λ =0.041 do 0.035 W/mK) i mehaničkih svojstava, niske cijene i jednostavne ugradnje vrlo brzo osvojio svjetsko graditeljstvo i do današnjih je dana, bez premca, ostao po potrošnji termoizolacijskih materijala na prvom mjestu s udjelom većim od 40 %.

Stiropor, inače poznat kao "bijela izolacija" ili "bijele ploče" koristi se u građevinarstvu već preko 35 godina. Tajna tako dobrih izolacijskih svojstava stiropora krije se u njegovoj čelijastoj strukturi. Naime u 1m3 stiropora sadržano je 3 - 6 milijardi zatvorenih ćelija u kojima je inertan zrak - najbolji prirodni izolator.

Proizvodni proces

Stiropor se proizvodi iz malih granula polistirena koje su nalik šećeru, a ono što je najvažnije je da u sebi sadrže 6-8 % pentana. Sirovina polistiren se dobiva kao jedan od proizvoda od prerade nafte i kao takav se isporučuje prozvođačima stiropora.

Proizvodnja stiropora se odvija kroz 7 faza:

Kao jedan od najraširenijih materijala za izolaciju prednosti upotrebe stiropora su: manja potrošnja goriva, smanjenje troškova grijanja , čišća okolina, visoka otpornost na različite vremenske uvjete, univerzalna upotrebljivost itd. Sa svim navedenim prednostima, možemo samo zaključiti: stiropor će još dugo vremena biti pratitelj moderne gradnje

1. Skladištenje osnovne sirovine
Osnovna sirovina polistiren se dobavlja u kartonskim kontejnerima. Polistiren je unutar kontejnera zapakiran u PE foliju da ne bi došlo do ispuštanja pentana u okolinu.

2. Proizvodnja tzv. "kokica" od ekspandiranog polistirena
U predekspanderu granule sirovine pomoću pare ekspandiraju povećavajući svoj volumen 20-40 puta. Iz predekspandera izlaze granule stiropora ("kokice") koje su određene prostorne težine i veličine.

3. Skladištenje "kokica" u silosima
Granule stiropora zračnim cjevovodima odlaze u silose gdje se skladište daljnjih 6-24 sata radi stabilizacije.

4. Proizvodnja stiropor blokova
Granule se dalje transportiraju u stroj za izradu blokova - blok forma. U stroj se ponovno uvodi vodena para. Zbog zatvorenosti drugu stvarajući tako kompaktan materijal gustoće 12-30 kg/m3.

5. Skladištenje stiropor blokova (poluproizvoda)
Nakon proizvodnje u blok formi blokovi stiropora se transportiraju u skladišta gdje moraju odležati 7-45 dana ovisno o vrsti proizvoda.

6. Rezanje stiropor blokova u ploče
Nakon što su blokovi odležali transportiraju se u halu gdje se nalaze strojevi za rezanje stiropora. Stiropor se reže u ploče debljine 1-50 cm. Gotove ploče se pakiraju u pakete omotane PE folijom sa logom poduzeća.

7. Skladištenje gotovih proizvoda
Gotovi proizvodi se odvoze u skladište gdje su sortirani po debljini i vrsti stiropora. Vrste stiropora koje se proizvode su označene po prostornoj težini stiropora u kg/m3. Npr., 15-S gdje S označava samogasivost.