Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Suha gradnja

Suha gradnja
Suha gradnja nudi određene prednosti: gradnja se može vršiti u bilo koje vrijeme, bez prljavštine, brzo i bez planiranog vremena potrebnog za sušenje. Suhi građevinski elementi su: gipsane ploče, gipsane višeslojne ploče i sl. Velika prednost suhe gradnje: sustavi – bilo za razdjelni zid, viseći strop ili estrih za pod – ne donose skoro ništa vlažnosti u gradnju. Prostori se mogu brzo ponovno koristiti.

Čak su i za kupaonicu dostupni sustavi suhe gradnje, koji zadržavaju vlagu. Ostali plusevi: materijali su lagani i prijenosni i stoga su savršeni za kućne majstore i proširenje potkrovlja.

Moderna unutanja gradnja čini snove življenja istinitim. Sa zahtjevima modernog života, mnoge starije kuće jako teško drže korak. Fleksibilan tlocrt, prostrani dnevni boravak ili moderna kupaonica? Zaboravite na to! Pritom imaju vlasnici kuće sve u svojim rukama. Umjesto da svoj novac stavite u male lipe, investicija u svoju kuću ne donosi samo povećanje vrijednosti nekretnina već i se i udobnost povećava značajno.

Suha gradnja za kreativan dizajn interijera

„Najčešće se koriste za proširenje ploče od vlakna od gipsa i ploče od kartonskog gipsa, uključujući i vlakna drva i glinene ploče. Stavljaju se ploče za proširenje od metalnog ili drvenog profila, koji se pričvršćuju na podu, zidu ili stropu kao i poprečno ili uzdužno“. Nakon toga mogu vlasnici kuće iskoristiti svoju kreativnost: bilo tapete, premazi, pločice ili parket – za vrijeme sušne godine mogu zidovi biti brzo napravljeni a podnice se mogu brzo postaviti.

Prava unutarnja žbuka protiv plijesni i vlažnosti

Vrijedan okoliš i okolišne karakteristike mineralnih zidnih premaza se sve više cijene od strane vlasnika kuće. Svako može bez plijesni i lošeg prostornog zraka ali da žbuka i boja imaju direktan utjecaj na prostornu klimu često nije poznato. Kamenac ima visoku ph vrijednost, alkalan je i antiseptički. Zbog toga plijesan ne nalazi hranjivo tlo kod žbuke od kamenca. Minerali koje sadrži kamenac imaju sitne pore koje svojim brojnim šupljinama povećavaju unutarnju površinu žbuke.

„ Sloj zida tada djeluje kao filter zraka: On tada upija dušikov oksid pa čak i štetne tvari i uzima zraku vlažnost“.

Sličan učinak dobivaju i vlasnici kuće s glinenom žbukom i bojom. Prednosti su da se gipsana žbuka koja je jako raširena i korisna, jednostavno obrađuje i da ima svoja svojstva i u stvrdnutom stanju. On je pH i bez mirisa, ne zagađuje, regulira vlažnost i ima povoljnu toplinsku provodljivost.

Posebni naglasci s vidljivim ciglama

Za isticanje područja stanovanja smije postojati opet klasična opeka: Tako međuzidovi od cigle osiguravaju stilske detalje, čak i u kupaonici ili kuhinji. „ Čak i cigle djeluju pozitivno na klimu prostora i ne puštaju plijesni nikakvu šansu“. Osim toga, preporučuje vlasnicima kuće da prije unutarnjeg proširenja uzmu dovoljno vremena za planiranje. To zaštićuje od naknadnih troškova i gnjavaže.

Članci

Još članaka ...