Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Tende

Tende
Tende se izrađuju u različitim varijantama. Osobito su praktične tende sa zglobnom konzolom koje su u stanju podariti kvalitetnu sjenu i zaštitu od sunca i velikim terasama. Postoje različite izvedbe od balkonskih tendi koje se direktno od prozora spuštaju prema dolje, ravnih tendi pa sve do konstrukcijskih rješenja za terase i vrtove. Postoje i takve izvedbe koje predstavljaju kombinaciju svih do sada spomenutih tendi.

Postavljanjem odgovarajućih tendi ili markiza (zaštitnog zastora) možemo spriječiti pregrijavanje prostorija gotovo jednako učinkovito kao što je to slučaj sa žaluzinama i roletama ili rebrenicama. Pretpostavka za to je da u prozorsko staklo sunčeve zrake ne udaraju direktno.

Svejedno radi li se o prolomu oblaka, običnoj kiši ili samo ljetnom pljusku – tende moraju biti otporne na takve oborine. Suvremena su vlakna ugrađena u današnje tende vrlo tanka i puno elastičnija nego je to bio slučaj s vlaknima koja su ugrađivana u ranije tende. Pravilno održavanje produžit će im zasigurno vijek trajanja.
Unutarnja zaštita od sunca: rolo-zavjese, trakaste i druge zavjese za zaštitu od sunca.

Unutarnju zaštitu od sunca možemo zahvaljujući šarolikosti izbora materijala, oblika i boja u cijelosti prilagoditi stilu unutarnjeg uređenja.Potrebno je imati na umu da bijele površine i slične površine čiji gornji sloj reflektira svjetlo i koje imaju manju transparentnost postižu najbolje rezultate.

Tamne su boje i visoko transparentni materijali vrlo nepogodni za korištenje kao sredstvo za zaštitu od sunca. Hoćemo li se odlučiti za rolo-zavjese, trakaste zavjese ili lamele: svako od ovih rješenja ima istovremeno i prednost jer nije izravno izloženo vanjskim utjecajima.

Ova činjenica omogućava lakše održavanje i produžuje ukupni vijek trajanja ovih materijala. Trakaste zavjese sastoje se od niza tankih i međusobno povezanih vertikala. Lamele trakaste zavjese koje klize u gornjoj vodilici mogu se pojedinačno okretati tako da nam omoguće pogled prema vani. Foto: Sonnentuch AG

Članci

Još članaka ...