Ulaz za korisnike

Tuševi

Tuševi

Tuš sustavi su fiksno montirane jedinice u tušu s bočnim prskalicama i prskalicom za glavu. Postoje tuš sustavi kao kompletni sustavi u obliku hidromasažnih tuševa i tuševa za parne kupke, te kao tuš paneli, koji se mogu integrirati u svaki tuš.
 
U tušu za parne kupke možete se opuštati, pariti i tuširati. Tuš kabine za parne kupke mogu se nabaviti za jednu ili dvije osobe, kao ugradbena ili kabina ispred zida, svi su modeli opremljeni dokazanom tehnologijom tuševa. U raznim oblicima i veličinama nude male oaze u kupaonici. Parni generatori, električni elementi za upravljanje, tuš slušalice, bočne mlaznice i mlaznice za glavu jednako su uobičajeni kao termostat s integriranom zaštitom od opeklina.

S određenim mjerama i pred montažom za kutnu instalaciju navedena tuš kabina je idealna alternativa za sve ljubitelje vode. Ovisno o modelu temperatura se regulira manualno ili električno, mlaznice za glavu, ručna tuš slušalica i četiri bočne mlaznice garantiraju 100% tuš zadovoljstvo.

Kod tuš panela sve funkcije rukovanja ujedinjene su u jednoj ručici. Tuš paneli mogu se kao kompletni sustavi jednostavno priključiti na postojeće instalacije. Bez puno prljavštine i ljutnje – idealno za novogradnju i sanaciju kupaonice. Zbog kompaktnih mjera postoje i modeli koji se mogu smjestiti u svaku tuš kabinu i mogu se kombinirati s postojećim termostat ili podžbuknim armaturama.

Općenito pod širi naziv tuš sustava spadaju: parni tuševi, tuš hramovi i tuš paneli U užem smislu pod tuš sustavom podrazumijeva se unaprijed montirani tuš jedinica s bočnim mlaznicama i mlaznice za glavu, te i tuš paneli.

Kod tuš panela sve funkcije rukovanja objedinjene su u jednoj ručici. Tuš paneli su unaprijed montirani i brzo se ugrađuju. Bez puno muke, prljavštine i gnjavaže – idealni za novu gradnju i renoviranje kupaonica. Mogu se nabaviti kutni modeli i modeli za kade.

Tuš sustavi nude razne dodatne elemente kako bi se moglo u uživati u novom, aktivnom načinu tuširanja: termostat omogućuje ovisno o modelu manualno ili električno određivanje temperature. U pravilu su integrirane funkcije štednje kao STOP- i ECO-gumb. Bočne mlaznice i mlaznice za glavu, te ručna tuš slušalica nude različite vrste mlazova. Normal-, turbo-, masažni ili laminar mlazovi garantiraju 100% zadovoljstvo pri tuširanju. Tipični tuš sustavi imaju od dvije do šest bočnih mlaznica, koje se u pravilu mogu podešavati glede visine.

Tuš i kada – raspored jedno pored drugoga

Ukoliko se tuš i kada postave jedno pored drugog, nastaje problem pri postavljanju tuš pregrade. Korito tuša i kada imaju različite visine. Ulazna vrata u tuš te zid sa strane trebali bi zbog cijene i logistike uvijek postojati u standardnom programu. Zbog toga razlika u visini između tuša i kade mora biti standardna mjera. Normirana mjera iznosi 25 cm.

Tuš – parni tuš

Parna kupke u vlastita četiri zida? Nema problema, jednostavno iskoristite parni tuš. Isti ujedinjuje sve prednosti moderne tuš kabine i wellness elemente parne kupke!

Radi si o čvrstim elementima kabine s elementima za sjedenje, parnim generatorom i parnim sapnicama. Istovremeno su integrirane bočne mlaznice i ručna tuš slušalice, kako bi se tuš mogao koristiti i kao «normalni» tuš. Tuš funkcija služi za rashlađenje za vrijeme i nakon parne kupke.

Na pritisak gumba kabina se puni umirujućom parom. Već pri temperaturi od 45 stupnjeva pri vlazi zraka od 100% postiže se idealno opuštanje i njeguje se koža na jedan vrlo ugodan način. Voda se putem generatora brzo i sigurno zagrijava na temperaturu idealnu za parnu kupku. Kroz sapnice para ulazi u kabinu i širi se ugodna toplina.

Tuširanje – tuš hram

Tuš hram je jedna kompletna cjelina.

Tuš hram se sastoji od:
1. Tuš kade
2. Tuš pregrade
3. Tuš slušalice, eventualno funkcije stvaranja pare
4. krova i osvjetljenja Ovisno o opremi tuš hramom se upravlja manualno i elektronički.

Tuš – muliti-funkcionalni tuš

Multi-funkcionalni tuš ispunjava više funkcija – npr. funkciju parne kupke, provođenje aroma terapije, infracrvena rotirajuća toplota kao i wellness, tuš kada s integriranim mlaznicama za glavu, bočnim mlaznicama i ručnim tuš slušalicama. Multi-funkcionalni tuš pored navedenog pruža komfornu mogućnost sjedenja, kako biste u navedenim funkcijama mogli opušteno uživati. S multi-funkcionalnim tušem Vaša se kupaonica pretvara u wellness-oazu. Uživajte sami ili udvoje u opuštanju i to u vlastiti četiri zida!

Tuš – čišćenje i njega

Tuš treba očistiti nakon svake uporabe. Posebno je bitno redovno čišćenje tuš pregrada od akrila ili od pravog stakla, jer voda s puno kamenca prodire u materijal i ostavlja ružne vodene mrlje, koje se jako teško odstranjuju. Ostatci kamenca i sapuna u tuš kabinama od aluminija, plastike i stakla na pregradama tuša ili tuš zavjesama najlakše se skidaju specijalnim sredstvima za čišćenje kupaonice, koja se nanesu nakon tuširanja pa se zatim saperu vodom. U jednom potezu čistite, njegujete i održavate higijenu.

Međutim pažljivo sa sredstvima za čišćenje kupaonice. Jer svi sadrže kiselinu za skidanje kamenca. Obično je to dosta blaga limun kiselina. Ukoliko se sapere čistom vodom površinama se ništa ne dešava. U sredstvima za čišćenje kupaonica ta kiselina nije koncentrirana, no ipak sredstvo za čišćenje kupaonice na dugi rok šteti nekim površinama. Profile i plohe ne bi trebalo nikada čistiti sredstvima za ribanje, alkoholom, nitro kombinacijama, acetonom ili nekim drugim sredstvima za odstranjivanje kamenca.

Tuš – površina koja odbija prljavštinu

Neki proizvođači nude takozvanu «zaštitu od prljavštine», s kojima sanitarna keramika i tuš pregrade dobivaju novu kvalitetu. Ovaj premaz površine odbija prljavštinu i proizvodi se izuzetno lako održavaju.
Ove specijalne površine koje odbijaju prljavštinu zovu se npr. Kermi clean ili Cleartec. Svojstvo obijanja prljavštine temelji se na glatkoj površini. Izuzetno glatka površina, koja skoro i nema pora, sprječava taloženje partikula prljavštine i bakterija.

Temeljem homogenih sastojaka površina keramike je skoro u cijelosti ionizirana. Zbog toga partikule prljavštine ne mogu se taložiti nego otječu zajedno s vodom.

Tuš – kako djeluje parna sauna u tušu?

U tuš sauni su integrirane bočne mlaznice i tuš glava. Na pritisak gumba kabina se puni umirujućom parom. Već pri temperaturi od 45 stupnjeva pri vlazi zraka od 100% postiže se idealno opuštanje i njeguje se koža na jedan vrlo ugodan način. Voda se putem generatora brzo i sigurno zagrijava na temperaturu idealnu za parnu kupku. Kroz sapnice ulazi para u kabinu i širi se ugodna toplota. U parnom tušu možete uživati i bez puštanja pare.

Već davno prije ljudi su znali kako vlažna parna kupka potječe krvotok na prirodan način, pomaže kod reumatskih tegoba i ukočenosti mišića. Djelovanje pare, tj. vlage djeluje preventivno na stvaranje bora i bori se protiv celulitisa. Ukoliko se redovito i pažljivo provodi, sauna doprinosi pozitivnom psiho fizičkom stanju.

Tuširanje s infracrvenom toplinom

Postoje multi-funkcionalni tuševi s infracrvenom rotirajućom toplinom u zadnjoj strani tuša. Infracrveno svjetlo dopunjava optimalno ugodni efekt multi-funkcionalnog tuša i rješava ukočenost i upalu mišića. Foto: duschmeister.de