Ulaz za korisnike

Ventilacija prostorija

Ventilacija prostorija

Najvažniji temelj za energetski učinkovitu kuću su dobro izolirani vanjski zidovi. Što je bolja izolacija to se više isplati i smanjen gubitak toplinske ventilacije. Energija se gubi za vrijeme provjetravanja u zimskim mjesecima kada se iskorišteni zrak zamijeni s hladnim svježim zrakom i ponovno zagrijava u sobnoj temperaturi.

Ventilacijska naprava s povratom topline - primjerice grijači sustav ventilacije s automatskim kontroliranjem ventilacije prostora s povratom topline i grijanjem s dodatnim grijačim elem,entima - može prepoloviti gubitak energije. On također poboljšava higijenu stana jer transportira CO2 i vlažnost i filtrira prašinu i pelud iz zraka. U kućanstvu s 4 osobe se po danu potroši 2.000 do 3.000 m3 svježeg zraka što odgovara obnovi zraka svaka tri sata.

Automatski sustavi ventilacije imaju visoke zahtjeve što se tiče zračne nepropusnosti ovojnice zgrade koja je ispunjena visokom kvalitetom osigurane montažne kuće. Važno je uzeti u obzir ventilacijski sustav u ranoj fazi planiranja kuće. Proizvođači montažnih kuća imaju mogućnost da iz jednog izvora  optimalno usklade sustav ventilacije s kućnom opremljenosti. Foto:fraenkische.de