Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Vrtni namještaj

Vrtni namještaj
Vrtni namještaj se uzima u obzir kod ukupnog planiranja vrta. Vrtni namještaj može biti od čelika, aluminija, plastike i sl. u najrazličitijim oblicima, bojama i cijenama. Vodite računa o površinama koje se lako održavaju , o funkcionalnosti elemenata i o komforu sjedenja!

Vodite računa i o potrebama za prostorom u zimskom razdoblju kada se namještaj mora pospremiti u podrum ili se zaštićen od atmosferilija ostavlja vani. Vrtni roštilj može biti pokretan ili fiksiran na tlu ili u kombinaciji s vrtnim kaminom.

Vrt treba imati i uređaj za sušenje rublja (stupovi za sušenje rublja) i u datom slučaju i prostor za dječju igru s kutijom za pijesak ili drugim elementima za igru (ljuljačka, tobogan, klackalica, prečke za penjanje i sl.) Alate potrebni za njegu vrta je najbolje spremati u vrtnu kućici, podrum, garažu ili kutiju za alat.

Navodnjavanje vrta

Za navodnjavanje vrta se može instalirati uređaj za polijevanje . Razlikuju se upuštena prskalica, prskalica koja se premješta, mobilna prskalica ili prskanje u vidu kapljica. Uređaji za polijevanje koriste vodu iz javnog vodovoda ili iz bunara, prirodnih jezera ili spremnika za kišnicu uz uređaja za korištenje oborinskih voda. Voda za polijevanje se prenosi pomoću stacionarnih ili mobilnih crpnih agregata. Cjevovodi se zimi moraju isprazniti. Postavljanje tih uređaja mora uslijediti prije završetka vrta.

Članci

Još članaka ...