Ulaz za korisnike

Wellness centri

Wellness centri

Welnes- tako kupaonica postaje doživljaj

Tko osim „normalnog“ kupanja i tuširanja očekuje od kupaonicee više, njemu industrija nudi višestruke mogućnosti za „privatni spa“. Bazeni, parne kupelji, parni tuševi i armature s mekanim vodenim mlazom, masažni tuševi, sauna, infracrvene kabine ili specijalne armature slične prirodnom pljusku spadaju u nove „ kupaonske hramove“, u kojima voda celebrira i u kojima se možete odmarati i opuštati.

Takva whirl-kupaonica djeluje na tijelo ne samo opuštajuće, već Vas i relaksira i daje snagu, Inteligentnim rasporedom različitih vrsta tuševa možete ciljano tretirati različite dijelove tijela. Temperatura vode obično je oko 37°, trajanje kupanja 15 do 20 minuta.

Parna kupelj također utječe povoljno na zdravlje. Znojenjem se tijelo oslobađa otrova, vlažna toplina djeluje blagotvorno i na dišne puteve. Za razliku od saune, za parnu kupelj je dovoljna temperatura od 35 do 50 °. To je zbog visokog sadržaja vlage u prostoriji. Trajanje boravka u parnoj kupelji iznosi 15 do 20 minuta. Foto: richard-henkel.de