Ulaz za korisnike

žaluzine

žaluzine

Efektivna zaštita od sunca nije neophodna samo prilikom sunčanja. Kao zasjenjivanje unutarnjeg prostora ili zaštita od pogleda dekorativne i moderne žaluzine ulaze sve više u modu. Bilo za stambeni ili radni prostor, kao razdjelnik prostora ili kao prozorska žaluzina, tržište nudi čitav niz različitih modela za svaku namjenu. Varijabilnim konstrukcijama snop svjetlosti može se jako dobro dozirati. Ispravnim podešavanjem pogled prema vani ostaje slobodan, pogled prema unutra nije moguć. Dakle perfektna zaštita od pogleda.

Prozorske žaluzine izrađuju se od materijala koji se mogu savijati i motati kao što su drvo i aluminij. Postoje i one najjeftinije varijante od PVC-a, no već nakon kratkog vremena vidljiv je značajan gubitak boje uslijed izloženosti UV-zračenju, a i postojanost je ograničena. Danas se gotovo svaki prozor može staviti u nagibni položaj. Tu se osiguranjem u obliku klatna sprečava da žaluzina bude razmaknuta prema naprijed.

Prije nego se odlučite za prozorsku žaluzinu provjerite mogućnosti montaže. Kod predproizvedenih izvedbi u obimu isporuke su sadržani i nosivi sistemi za različite vrste učvršćivanja. Ili ćete se odlučiti za učvršćivanje na zidu preko prozora ili za direktnu montažu na prozorski okvir. Montaža na prozorska krila ili profile stakla ima tu prednost što se prozori mogu otvarati i zatvarati kada je žaluzina zatvorena.

Već prema položaju prozora rukovanje je moguće ili s desne ili lijeve strane pri čemu se potezno uže, lanac, zakretni štap ili ručica montiraju na željenoj strani. Montaža je također moguća i u kupaoni odnosno prostorima s većom koncentracijom vlage. Specijalni modeli zaštićeni su od korozije. Naravno moguća je i izvedba točno po zadanim mjerama pri čemu se u obzir uzimaju boje i specijalne želje. Foto: Internorm