Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca
Vrijeme je da se zaštite od sunca. Pronađite proizvode, savjete ili poduzeća koja nude sve vezano uz zaštitu od sunca. Pogledajte što se najčešće traži: traži zaštita od sunca za prozore, zaštita od sunca za terase, prirodna zaštita od sunca, tende kao zaštita od sunca, Suncobrani kao zaštita od sunca, Rolete kao zaštita od sunca, folije za zaštitu od sunca. Foto: soliday.eu

Zaštita od sunca reducira solarno zračenje koje preko otvora na fasadi prodire u unutarnji prostor. Ugodna klima se može tijekom cijele godine osigurati dobro osmišljenom zaštitom od sunčeva zračenja. U klimatiziranim objektima se tako mogu smanjiti utrošak energije hlađenja te pogonski troškovi.

Kod jednokrilnih fasada se zaštita od sunčeva zračenja može rasporediti vani, unutra ili u izolacijskom staklu( integrirani elementi). Najbolji faktor reduciranja (Fc) ulaza energije postiže se sistemima zaštite od sunca koji su postavljeni vani (fiksirani, pokretni ili privremeni elementi), s elektromotornim, centralno upravljanim uređajima. Takvi elementi su međutim obično ekstremno izloženi djelovanju prljavštine i atmosferilija. Kod dvostrukih fasada je zaštita od sunčevog zračenja postavljena u zaštiđenom međuprostoru fasada.

Jedna od varijanti sunčeve zaštite su stakla s integriranom zaštitom od sunca, s vrlo malim koeficijentom ukupnog prolaza energije (g-vrijednost).

Članci

Još članaka ...