BENNINGHOVEN BA RPP 4000 ispunjava uvjete za maksimalno recikliranje

BA RPP 4000 sa snažnim postrojenjem za recikliranje za 220 t/h u Biberachu (Knäble)

Knäble GmbH, Biberach “Već smo proizveli asfaltne smjese od 96 % obnovljenog asfalta.”

Pružanje asfalta s potrebnom kvalitetom i količinom u pravo vrijeme izazovan je zadatak koji zahtijeva savršeno koordiniranu biljnu tehnologiju. Kada se visoki omjeri recikliranja moraju ispuniti uz pridržavanje niskih stopa emisija, praktički ne postoji način zaobići tehnologiju generatora toplog plina BENNINGHOVEN. To vlasniku omogućuje da 100 % obnovljenog asfalta pretvori u nove asfaltne smjese uz pridržavanje novog njemačkog standarda TA Luft. Standard je revidiran kako bi odražavao stanje umjetnosti i usvojen od strane njemačkog saveznog kabineta 16-12-2020 nakon nekoliko godina vijećanja. Tehnologija generatora vrućeg plina omogućuje da svježe asfaltne smjese sadrže do 90 + X % obnovljenog asfalta – više nego s bilo kojim drugim sustavom recikliranja na tržištu. BENNINGHOVEN također nudi hot feed sustav kao retrofit rješenje za integraciju u postojeće postrojenja za miješanje asfalta. Primjer s juga Njemačke impresivno pokazuje zašto se još uvijek može isplatiti uložiti u potpuno novo postrojenje za miješanje asfalta.

Ulaganje u novu tehnologiju umjesto naknadne ugradnje

S gornje platforme na visini od 43 m, dolina Kinzig u Crnoj šumi može se vidjeti u punom sjaju: Novi BA RPP 4000 ima ukupnu visinu od 55 m i veličanstvena je struktura čak i kada se vidi sa zemlje. Novo postrojenje za miješanje asfalta srednje velike građevinske tvrtke Knäble GmbH Straßenbau iz Biberacha (Baden) impresivno je u mnogočemu. Jedna od posebnih značajki: BA RPP 4000 zamjenjuje biljku tipa BENNINGHOVEN TBA 3000 koja je pouzdano proizvodila asfaltne smjese za Knäbleove dvije asfaltne posade deset godina. Relativno kratko vremensko razdoblje za postrojenja za miješanje asfalta – većina biljaka BENNINGHOVEN ima životni ciklus od 30 do 40 godina.

Pa zašto je onda dugogodišnja tvrtka za izgradnju cesta ulagala u novu opremu umjesto da je odabrala retrofit rješenje? “Naknadna ugradnja doista je bila polazište našeg plana. Na kraju je prvenstveno tržišno okruženje i naši zahtjevi za opremom i njezinom izvedbom bili u prilog novoj tvornici”, objašnjava Nicolaus Knäble, generalni direktor u četvrtoj generaciji. Još jedna prednost ovog pristupa: Tvrtka nije izgubila niti jedan dan proizvodnje. “Stari” TBA 3000 nastavio je proizvoditi potrebnu asfaltnu smjesu sve dok inženjeri BENNINGHOVENA nisu dali zeleno svjetlo za promjenu na BA RPP 4000 nakon instalacije i testiranja.

Usporedba starih i novih biljaka BENNINGHOVEN
TBA 3000 BA RPP 4000
Kapacitet miješanja 240 t/h 320 t/h
Kapacitet miksera 3 t (1999.) 4 t (1999.)
probir 6 puta 6 puta
Odjeljak vruće kante 80 t 270 t
Tehnologije recikliranja Multi-varijabilni feed Multi-varijabilna

hrana Recikliranje bubanj s generatorom vrućeg plina
Kapacitet utovara silosa 197 t u 4 komore 440 t u 4 komore

Izvor slike: WIRTGEN GROUP
© 2021 WIRTGEN GROUP