Dosljedan fokus na potrebe korisnika: Bosch potiče inovacije i pokreće platformu za akumulatore

– Odjel Bosch Power Tools povećao je prodaju 2019. godine za 3 posto na 4,8 milijardi eura
– Tvrtka je na tržište u razdoblju od jedne godine plasirala više od 100 inovacija
– Odjel Home & Garden sklopio je suradnju s društvom Gardena u pogledu akumulatora u domu i oko njega
– Predviđanje za 2020. godinu teško je pružiti; prognoza je sve bolja

Stuttgart/Leinfelden-Echterdingen – Odjel Bosch Power Tools ostvario je prodaju u iznosu od 4,8 milijardi eura u više od 180 zemalja s oko 20.000 zaposlenika fiskalne godine 2019. To odgovara nominalnom rastu od 3 posto (2 posto nakon nakon prilagodbe zbog učinaka valutnih razlika) godišnje. Razvoj poslovanja u području pribora i mjernih alata bio je posebno pozitivan.

Rast kroz inovacije i suradnju

Odjel Bosch Power Tools uspješno je na tržište plasirao sveukupno više od 100 novih proizvoda 2019. godine, čime je još jednom pokazao svoju snagu u pogledu inovacija. Temelj tih inovacija dosljedan je fokus na potrebe korisnika. Korisnici koji su kućni majstori žele se ostvariti u svojem domu i vrtu i upravo su za njih namijenjene inovacije kao što su EasyCurvSander 12, koji omogućuje brušenje ravnih, okruglih i zakrivljenih površina ili AdvancedCut 18, koji sadržava tehnologiju NanoBlade za raznoliko piljenje gotovo bez vibracija.

Još je jedan primjer Atino iz asortimana mjernih alata – inovativan linijski laser s integriranim metrom. Za ljude i struke učinkovitost i djelotvornost najvažniji su čimbenici i upravo su ti kriteriji temelj razvoja proizvoda. Postojeći primjeri toga uključuju bežične alate Biturbo, koji sada pružaju razinu učinka koja je prethodno bila moguća samo uporabom žičnih alata, kao i dodatno proširenje sustava za brzu izmjenu X-Lock, koji korisnicima omogućuje uštedu vremena i sigurniji rad zbog jednostavnog sustava izmjene bez uporabe alata.

„Inovacije jesu te će i dalje biti temelj našeg uspjeha. Nudimo stručnost koju smo stjecali desetljećima razvojem i proizvodnjom inovativnih električnih alata, vrtnih alata, mjernih alata i pribora. Ona će također biti važan čimbenik za naš rast u budućnosti”, izjavio je Henk Becker, predsjednik društva Robert Bosch Power Tools GmbH. „Naši su planovi za proizvodnju u sljedećih nekoliko godina puni inovacija. Na tržište ćemo plasirati velik broj proizvoda.”

Odjel Bosch Power Tools zapravo ide jedan korak dalje: odjel je ostvario novu prekretnicu te se otvara drugim proizvođačima u pogledu uporabe akumulatora i punjača. Razvoj situacije u posljednjih nekoliko godina pokazao je da bežični električni alati i vrtni alati postaju sve važniji. To se može pripisati činjenici da su mnogo praktičniji od žičnih alata. Dosad samo jedna potreba korisnika nije zadovoljena: kompatibilnost između alata i akumulatora različitih proizvođača.

Odjel Bosch Power Tools sada je dao odgovor na to tako što je svoju platformu za akumulatore od 18 V odjela Home & Garden učinio dostupnom drugim proizvođačima. Zajedno s društvom Gardena odjel je stvorio sustav Power for All Alliance posebno za uporabu u domu i oko njega: u budućnosti će električne alate, vrtne alate i kućanske aparate iz Boscha, kao i proizvode pod nazivima robnih marki Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner i Rapid moći pokretati isti akumulator od 18 V. Na taj će način korisnici uštedjeti novac, prostor i vrijeme kada kupe proizvode iz asortimana Power for All Alliance u budućnosti.

Hrpa nekompatibilnih akumulatora i punjača različitih robnih marki postat će stvar prošlosti. Zajednički je cilj korisnicima ponuditi najveći sustav za akumulatore kojim se objedinjuju različite robne marke te s time i najveće područje primjene za njihov dom. Budući da se broj partnerskih društava uključenih u sustav Alliance neprestano povećava, korisnicima će se na taj način pružiti još veća raznovrsnost primjene – a time i povećana fleksibilnost.

Teško pružiti predviđanje za 2020. godinu – sve bolja prognoza

S obzirom na pandemiju koronavirusa i s time povezane nesigurnosti, teško je pružiti predviđanje za tekuću financijsku godinu. „Gospodarske prilike za našu tvrtku bile su veoma izazovne te su još uvijek takve. Moramo se se pripremiti za činjenicu da će sljedećih nekoliko mjeseci također biti obilježeno visokom razinom nesigurnosti na tržištu”, izjavio je Henk Becker.

Od početka godine, diljem svijeta neprestano se zatvaraju gradilišta, trgovine za kućne majstore i specijalizirane maloprodajne trgovine u sklopu službenih mjera za suzbijanje pandemije. „Međutim, trenutačno bilježimo uzlazan trend. U mnogim zemljama javni život postepeno se vraća u normalu i povećava se potražnja za električnim i vrtnim alatima. Uvjereni smo da ćemo iz ove krize izaći u snažnijem položaju te ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo taj cilj ispunili. Inovativna snaga čvrsto je ukorijenjena u našem DNK-u te će nam naš položaj u svijetu u tome pomoći”, izjavio je Henk Becker.

Robert Bosch Power Tools GmbH, odjel Grupe Bosch, jedan je od vodećih svjetskih dobavljača električnih alata, dodataka za električne alate i mjernih alata.

U 2019. godini oko 20.000 zaposlenika odjela ostvarilo je promet od 4,8 milijardi eura, od čega je 85 posto ostvareno izvan Njemačke. S robnim markama kao što su Bosch i Dremel, odjel je usmjeren na potrebe kupaca i iznimni inženjerski napredak. Inovativna snaga i brzina stvaranja inovacija ključni su čimbenici uspjeha. Odjel Bosch Power Tools 2020. godine na njemačko će tržište opet plasirati više od 100 novih proizvoda u svoja četiri poslovna segmenata: električni alati, dodaci, mjerni alati i alati za vrt.

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2019.). Društvo je ostvarilo prodaju od 77,7 milijardi eura u 2019. godini. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology.

Kao jedan od vodećih pružatelja interneta stvari, Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, Industriju 4.0 i povezanu mobilnost. Bosch teži viziji mobilnosti koja je održiva, sigurna i uzbudljiva. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena.

Strateški cilj Grupe Bosch olakšati je povezani život proizvodima i rješenjima koja ili sadržavaju umjetnu inteligenciju (UI) ili su razvijena ili proizvedena s pomoću nje. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta.

Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”.

Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 440 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri društva pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta društva u budućnosti njegova je snaga inovacije. Bosch zapošljava oko 72.600 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 126 lokacija diljem svijeta te oko 30.000 programskih inženjera.

Bosch Power Tools

 

Dodatne informacije dostupne su na internetskim stranicama www.bosch.com, www.iot.bosch.com,