Ekonomičnost Zelenog Lifestylea

Ljubitelji obnavljanja i podizanja fizičke kondicije radovima u vlastitom vrtu ili voćnjaku suočeni su ove godine sa zakašnjelim dotjerivanjem koje se, voljom ćudljivog vremena proteže i na lipanj. Okopavanje vrta, uređenje cvjetnih gredica, oblikovanje živica i košenje travnjaka, jednako kao i radovi u voćnjacima puni će zamah doživjeti ovih dana kada se napokon najavljuje stabilno ljetno vrijeme.

Kako su ljubitelji hortikulture neizbježno i ljubitelji alatnog programa kojim mogu precizno i kvalitetno oživotvoriti svoje kreativne zamisli u mislima i u riječima mnogih od njih svoje mjesto naći će trimeri, kosilice, električne škare, pile. Zeleni lifestyle danas se, međutim, nadopunjuje i radovima motiviranim ekonomičnošću i uštedom.

Piljenje drva radi pravodobne pripreme ogrijeva za zimu upravo to potvrđuje. Svi koji si mogu priuštiti vrijeme i pravi alat za pripremu ogrijeva u ljetnim mjesecima, kad se drvo lakše pili, dobro znaju koliko njihov hobi može biti isplativ. Poznato je naime kako u jesenskim mjesecima cijena već ispiljenog drva raste. S obzirom da je drvo u velikom broju kućanstava u Hrvatskoj i dalje preferirani energent ovdje se otvara prostor „selfmade“ računici. Uštede u par sezona pokrit će cijenu nabave nove motorne pile koja će biti od koristi ne samo za ogrjev već i za hortikulturu već i za njegovanje poljoprivrednih i šumskih posjeda.

Izbor motorne pile stoga je u cijeloj priči jedna od najvažnijih odluka. Osim provjerenog brenda koji će naprednom tehnologijom jamčiti sigurniji i učinkovitiji rad valja izabrati i optimalni model. Dok će profesionalci kojima je pila potrebna za svakodnevnu upotrebu izabrati snažne i robusne pile, hobisti kojima je pila potrebna samo za povremene radove poput obaranja manjih stabala, prorjeđivanje gustiša ili piljenje ogrjeva, preporučuju se modeli lakših pila manje snage. Također je dobro obratiti pažnju i na ergonomiju i dizajn kao i na nižu razinu vibracija koje svojom inovativnom tehnologijom postiže upravo svjetski lider radnih alata STIHL. U konačnici pouzdani brand značit će lakše održavanje i bržu zamjenu originalnih dijelova što je jamstvo dugovječnosti i isplativosti investicije u kupnju kvalitetne motorne pile po mjeri potreba vlasnika.

ZANIMLJIVOST

Izjava jednog  ljubitelja radova u prirodi, vlasnika STIHL motorne pile: „ U automobilu motornu pilu postavljam na suvozačevo mjesto, te je vežem sigurnosnim pojasom“

Pripremite ogrjev kao profesionalac

U ljetnoj prodajnoj akciji osigurajte si profi  STIHL modele po iznimno privlačnim cijenama. Kako se priprema ogrjevnog drva može produžiti na više radnih dana s Modelima MS 241 C-M, MS 261 i MS 362  taj ćete profi posao savladati s  hobi lakoćom.