Novi Volvo FMX: Revolucionarne inovacije za učinkovitiji rad u građevini

“Volvo FMX dao je segmentu građevine jasan identitet i sada radimo ogroman korak naprijed u svim najvažnijim područjima – robusnosti, upravljivosti i dizajnu. Svi segmenti razvijeni su s fokusom na vozača”, kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Vozač u fokusu

Svakodnevni radni uvjeti vozača građevinskog kamiona bili su u stalnom fokusu tijekom razvoja novog Volva FMX. Unutrašnjost kabine potpuno je redizajnirana, a brojne inovacije čine posao vozača kako lakšim, tako i učinkovitijim.

“Naš revolucionarni Volvo dinamički upravljački sustav fantastično je poboljšanje, posebice za vozača građevinskog kamiona. On će smanjiti mišićni napor i riješit će vozače bolova u vratu, rukama i leđima. Čak i pri malim brzinama, vožnja teško natovarenog kamiona toliko je laka da njime možete upravljati jednim prstom”, kaže Claes Nilsson.

Među ostalim novim karakteristikama su sustav stražnjeg zračnog ovjesa koji pruža povećanu udobnost i sposobnost stizanja na cilj zahvaljujući izvrsnom razmaku od tla.

Volvo Trucks kupcima također nudi paket tečaja specijalno dizajniranih za vozače građevinskih kamiona.

Povećana produktivnost

“Većina novih karakteristika dizajnirana je za povećanje produktivnosti i izdržljivosti kamiona, što je vrlo važno za kupce u ovom segmentu. Na primjer, novi sustav zračnog ovjesa omogućava izvrsna vozna svojstva i potpuno je prilagođen za rad u građevini bez ikakvih kompromisa ili veza s drugim segmentima”, objašnjava Claes Nilsson.

Kabina novog Volva FMX izrađena je od visoko rastezljivog čelika. Sve komponente u prednjoj strukturi redizajnirane su – velika većina je premještena kako bi se novom Volvu FMX povećala robusnost u zahtjevnim uvjetima građevine.

Najbolji građevinski kamion

“Zahvaljujući opsežnoj paleti specijalno prilagođenih proizvoda i usluga, novi Volvo FMX bez sumnje je najbolji građevinski kamion na tržištu”, kaže Claes Nilsson.

Proizvodnja za europske kupce počet će u rujnu 2013. Pogledajte film o novom građevinskom kamionu na http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks

www.volvotrucks.com