Rješenja za niske razine prašine kod bušenja i klesanja

Za čišći i brži rad

– Sustavi za usisavanje prašine za bušenje i klesanje

– Čvrsti i lagani alati za usisavanje prašine

– Lako sklapanje i rukovanje

– Kompatibilni sa usisavačima iz Bosch “Click & Clean sustava”

Profesionalni majstori, sigurnosni inženjeri i udruge sve se više fokusiraju na zaštitu od prašine kako bi građevinski i restauratorski radovi bili učinkoviti, zdraviji i sigurniji za alate. Bosch plasira kompletan sustav za usisavanje prašine za bušenje i klesanje: GDE 68 Professional za usisavanje prašine kod velikih provrta, GDE 162 Professional za bušače krune, GDE max Professional za klesanje gotovo bez prašine i GDE 16 Plus Professional za male bušače čekiće. Znatno smanjuju izloženost prašini za korisnika kao i za okolinu.

Nezavisna testiranja potvrđuju učinkovitost Bosch sustava za usisavanje prašine

Sve sustave za usisavanje prašine karakterizira lako rukovanje, malo ili gotovo nikakvo opterećenje za alat te čvrst dizajn. Omogućuju bušenje i klesanje gotovo bez prašine: krhotine od bušenja i prašina usisavaju se izravno na mjestu nastanka i nema komplikacija oko čišćenja nakon obavljenog posla. Njemačka Institucija za zakonom propisano osiguranje i prevencije od nezgode u graditeljstvu (BG Bau) potvrdila je učinkovitost Bosch sustava za usisavanje prašine putem neovisnih testova: klasificirani su kao koordinirani sustav u najboljoj kategoriji “Klasa 1”.

GDE 68 i GDE 162 Professional za bušače električne alate

Sve važne primjene kod bušenja mogu se pokriti s GDE 68 i GDE 162 Professional Bosch sustavima za usisavanje prašine. GDE 68 Professional omogućava niske razine prašine kod bušenja s bušaćim krunama do 68 milimetara, dok GDE 162 Professional pokriva bušače krune do 162 milimetara. Oba sustava za usisavanje prašine kompatibilni su sa svim konvencionalnim bušaćim čekićima, dijamantnim svrdlima ili udarnim bušilicama, te su prikladni i za mokro bušenje. Rukovanje je lako: oba sustava za usisavanje prašine trebaju se samo spojiti na usisavač i prisloniti na zid kod odgovarajuće točke bušenja. Imaju sustav od dvije komore: dok jedna komora skuplja prašinu od bušenja, druga komora spaja se s pripojenim mokro/suhim usisavačem kako bi stvorila vakuum pomoću kojeg se usisni mehanizmi drže na zidu poput usisne kape. Okrugla četka oko otvora za svrdlo drži prašinu unutar komore za skupljanje kod manjih promjera bušenja. Kod velikih provrta četke se mogu lako ukloniti bez upotrebe dodatnih alata. Budući da se GDE 68 Professional i GDE 162 Professional ne montiraju na alat već se jednostavno drže na zidu uz pomoć vakuuma, ovi sustavi za usisavanje prašine ne opterećuju dodatno alat.

GDE max Professional za niske razine prašine kod klesanja

GDE max Professional sustav za usisavanje prašine odgovara svim SDS-max bušaćim čekićima i čekićima za rušenje u trenutnom Bosch asortimanu, uz iznimku GSH 11 E Professional. Sustav za usisavanje prašine pričvrsti se na alat pomoću brzostezne spone i može se prilagoditi različitim radnim položajima i alatima. Prilagodljivi razdjelnik omogućuje niske razine prašine kod rada s dlijetima do najviše 600 milimetara dužine. U obujam isporuke uključen je produžni nastavak za duga dlijeta i različiti umetci za prilagođavanje sustava za usisavanje prašine vratu vretena. Sustav za usisavanje prašine ne treba se ukloniti kod zamjene svrdla: jednostavno ostane na alatu.

GDE 16 Plus Professional za niske razine prašine kod bušenja do 16 milimetara u promjeru

GDE 16 Plus Professional sustav je za usisavanje prašine za Bosch SDS-plus čekiće u klasi od dva i tri kilograma s vratom vretena od 50 milimetara. Ovaj čvrsti sustav za usisavanje prašine s pomoćnom ručkom i aluminijskim teleskopskim graničnikom može se prilagoditi različitim dužinama svrdla pomoću brzostezne poluge. Najveća dubina bušenja po radnom koraku je 120 milimetara. Potrebna dubina bušenja jednostavno se podešava pomoću integrirane dubinske stopice. Posebna guma na točki primjene na sustavu za usisavanje prašine ne ostavlja tragove čak niti na osjetljivim površinama. Sustav za usisavanje prašine može se spojiti na sve konvencionalne usisavače. Spojnica usisavača je pokretljiva kako bi se osiguralo da crijevo ne smeta pri radu. Štoviše, spojnica, a stoga i centar ravnoteže alata bliže su korisniku kako bi se profesionalnim majstorima omogućilo da rade preciznije i bez umaranja. Mala težina od oko 500 grama također doprinosi tome.

Kompatibilni s Bosch “Click & Clean sustavom”

Svi sustavi za usisavanje prašine kompatibilni su s Bosch “Click & Clean sustavom”. U to ulaze alati, mokro/suhi usisavači, pribor za usisavače i L-Boxxovi, koji su savršeno usklađeni jedni s drugima i koji se mogu međusobno kombinirati kako bi omogućili zdraviji rad koji je sigurniji za vas i vaše alate, te brži, učinkovitiji i precizniji rad.

Novi sustavi za usisavanje prašine bit će dostupni na svim specijaliziranim maloprodajnim mjestima od siječnja 2014. godine:

• GDE 68 Professional u kartonskoj kutiji

• GDE 162 Professional u kartonskoj kutiji

• GDE max Professional uključujući i tri umetka za podešavanje na vrat vretena, jedan produžni nastavak za duga dlijeta i uložak za L-Boxx,

GDE 16 Plus Professional u kartonskoj kutiji uključujući nastavak za bušače krune i pomoćnu ručku, ili u L-Boxxu u setu s GBH 2-28 DFV Professional bušaćim čekićem.

Nastavci i četke dostupni su u Bosch asortimanu.

Više alata za usisavanje prašine planirano je za 2014. godinu.

Odjel električnih alata Bosch grupe svjetski je lider na tržištu električnih alata i pribora za električne alate. U 2012. godini, njegovi zaposlenici ostvarili su prodaju od 4,0 milijarde eura, 90 posto od čega je ostvareno izvan Njemačke. S tržišnim markama kao što su Bosch, Skil i Dremel, odjel je orijentiran na kupca i veliki inženjerski napredak. Osnovni čimbenici uspjeha su inovativna snaga i brzina inovacije. Svake godine, Bosch električni alati na tržište plasiraju više od 100 novih proizvoda. Odjel je stvorio oko 40 posto svoje prodaje u 2012. godini s proizvodima koji su na tržištu bili manje od dvije godine. Poslovni segmenti Bosch električnih alata, pribora, mjernih i vrtnih alata nadmašili su tržište.

Bosch grupa vodeći je svjetski dobavljač tehnologije i usluga. U fiskalnoj 2012. godini, njegovih oko 306 000 suradnika generiralo je prodaju od 52,5 milijarda eura. Od početka 2013. godine, njegove operacije podijeljene su na četiri poslovna sektora: automobilska tehnologija, industrijska tehnologija, roba široke potrošnje i energija i tehnologija izgradnje. Bosch grupa sastoji se od Robert Bosch GmbH i njegovih oko 360 podružnica i regionalnih kompanija u 50 zemalja. Ako uključimo njegove prodaje partnere i pružatelje usluga, tada se Bosch nalazi u otprilike 150 zemalja. Ovaj razvoj širom svijeta, proizvodnja i prodajna mreža osnova je daljnjeg razvoja. Bosch je potrošio oko 4,8 milijardi eura na istraživanje i razvoj u 2012. godini, i prijavio je skoro 4 800 patenata diljem svijeta. Proizvodi i usluge Bosch grupe dizajnirani su kako bi fascinirali i poboljšali kvalitetu života pružajući rješenja koja su inovativna i korisna

www.bosch-professional.com/hr/hr