Schindler 5300 i Schindler 5400 – brži i viši

Lift bez strojarnice Schindler 5300 koji se nakon svoje premijere 2005. godine uspješno koristi širom svijeta u stambenim i poslovnim objektima dobio je ove godine više novih proširenja. S jedne strane povećana je maksimalna brzina te maksimalna potisna visina S druge strane realizirane su mogućnosti priključka upravljanja liftom na upravljačke sisteme zgrade, zatim opskrbu strujom za nuždu te ekstermnim sistemima čitača kartica. Također je i Schindler 5400 koji već posjeduje taj interfaces dobio dvije nove opcije brzine te proširenu potisnu visinu.

Schindler 5300; brži i viši

Povećanjem maksimalne vozne brzine s 1,0 m/s na 1,6 m/s gosti koji se voze dolaze brže do cilja, a vremena čelanja su značajno skraćena. Kod uporabe u sektoru poslovnih zgrada to znači signifikantno povećanje transportnog učinka. Investitori dodatno imaju mogućnost koristiti Schindler 5300 do potisnevisine od 60 metara (ranije 45 metara). To znači i povećanje maksimalnih mogućih stajališta s 15 na 25.

Potpuno umreženi

Upravljanje liftom Schindler 5300 našlo je također u prvom kvartalu 2009. nove „veze,“ naime bilo je omogućeno priključenje na gradilišno raspoloživi upravljački sistem zgrade, opskrbu strujom u nuždi te čitače kartica. Ti čitači kartica osiguravali su da se za određene kartice(-korisnike) isključuju prethodno definirani katovi. Tako se lakše mogla kontrolirati struja posjetitelja, a gosti su u kompleksnom objektu jednostavnije stizali do cilja.

Schindler 5400: u traci za pretjecanje prvi

Poboljšana je i snaga fleksibilnog Schindlera 5400. Ubuduće će lift u zahtjevnim poslovnim zgradama umjesto dosadašnjih maksimalnih 1,6 m/s voziti brzinom od 2,0 m/s i 2,5 m/s do potisne visine od 100 m umjesto dosadašnjih 60 m. On je kao i dosada pravi umjetnik transformacije ; projektiran u rasterima od 50 mm te izveden u različom ( pa i individualnom) dizajnu s tri različita tipa vrata fleksibilnih gabarita.

www.schindler.de