TBA 3000 proizvodi posebne mješavine za stazu Formule 1 u Sočiju

Trkaće staze Formule 1 jedan su od najvećih izazova za instalacijski timovi i strojeve. Ruski građevinski poduzetnik Tekhalyans već je koristio Benninghoven tehnologiju tijekom početne izgradnje AUTODROM-a SOČI. Kako bi osigurali najviše standarde kvalitete za predstojeće radove održavanja, Tekhalyans je sada uložio u novu tvornicu za miješanje asfalta.

Kvaliteta asfalta za najveću brzinu od 320 km/h

AUTODROM SOČI u ruskom gradu Sočiju jedno je od 23 mjesta održavanja Formule 1. Od svih automobilističkih vozila, automobili Formule 1 imaju najekstremniji učinak na asfalt tih sklopova. Profil zahtjeva za površinsku strukturu savršena je ravnoteža između glatkoće i prianjanja. Stoga ne čudi da ovaj asfalt zahtijeva visokotehnološka rješenja. Poseban recept razvio je njemački inženjerski laboratorij posebno za zahtjeve u Sočiju, također uzimajući u obzir suptropsku klimu. Najnovije Benninghovene tehnologije koriste se za proizvodnju asfalta. Ruskom poduzetniku Tekhalyansu dodijeljen je ugovor za ponovno pojavljivanje kruga svake dvije godine. Odluka o preuzimanju ovog izazova uz pomoć najmodavinalnih značajki TBA 3000 temeljila se na višegodišnjim pozitivnim iskustvima s Benninghovenom.

TBA 3000 udvostručuje učinkovitost

Ugrađen je potpuno novi TBA 3000 kako bi se zadovoljili brojni zahtjevi koje su naveli međunarodno poznati stručnjaci i kako bi se posebne asfaltne smjese za Autodrom Soči proizvele pouzdano i vrhunske kvalitete. Postrojenje za miješanje asfalta u Sočiju je umjetnost u svim aspektima. Zamjenjuje prethodno postrojenje MBA 2000 i nudi veće kapacitete za miješanje i opciju korištenja obnovljenog asfalta. Naime, kapacitet miješanja povećao se sa 160 t/h na 240 t/h, a zaslon za odvajanje agregata sada je 6 puta veća verzija umjesto dosadašnjeg 4-preklopnog modela. Time se Tekhalyani pripremaju za budućnost i iznad zahtjeva Formule 1 jer se mnogi javni natječaji temelje na novim propisima GOST-a, koji zahtijevaju specijaliziranije recepte za autoceste.

Multi-varijabilni feed za 40% sadržaja recikliranja

Jedan poseban aspekt novih biljaka Benninghovena je dosljedan razvoj budućih rješenja za zaštitu okoliša. Mogućnost dodavanja materijala za recikliranje osigurava ekološku, održivu i učinkovitu uporabu TBA 3000. Hladni materijal dodaje se putem multi-varijabilne hrane, patentirane Benninghovene tehnologije. Kada se TBA 3000 koristi u “normalnoj” izgradnji cesta, nove sirovine mogu se proizvesti iz građevinskog otpada. Time se štedi novac i štite resursi. Ako Tekhalyans želi dodatno povećati sadržaj recikliranja, postrojenje se može lako naknadno ugraditi. Uz bubanj za recikliranje s generatorom vrućeg plina kao sustavom tople hrane, postrojenje može čak obraditi čak 80% sadržaja recikliranja.

EVO JET plamenik smanjuje potrošnju energije

Niži troškovi energije također su se odigrali u tekhalyansovu odluku o ulaganju u TBA 3000. EVO JET 3 s izlazom plamenika od 18,9 MW instaliran je kao kombinirani plamenik. Energetski učinkovit plamenik može se pokrenuti lož uljem ili prirodnim plinom, omogućujući vlasniku da uvijek koristi najisplatije učinkovitije gorivo.

Novi odjeljak za vaganje i miješanje osigurava pouzdanost procesa

Posebna asfaltna smjesa za Autodrom Soči proizvodi se isključivo od precizno definiranih djevičanskih minerala i drugih pomno odabranih sastojaka. Dio za vaganje i miješanje ključan je za osiguravanje da asfaltna smjesa postigne svoju visoku kvalitetu. Osim polimernog modificiranog bitumena, minerala i punila, dozira i polimerna vlakna izravno u mikser kroz dva potpuno automatizirana sustava za hranjenje. Ovi agregati daju asfaltu potrebna posebna svojstva.

TBA 3000 stavlja građevinsku tvrtku u savršenu poziciju za održavanje trkaće staze, kao i za ponovno pojavljivanje ili izgradnju novih cesta u i oko Sočija.