Za sjajne završne površinske obrade: Bosch Professional alati za završnu obradu nehrđajućeg čelika

– Pravi alat za sve primjene

– Precizno vođenje alata zahvaljujući malom opsegu ručke

– Sistemsko rješenje: alat, sustav transporta i pribor, sve iz jednog jedinog izvora

Bosch proširuje svoju liniju proizvoda za profesionalnu završnu obradu nehrđajućeg čelika s četiri nova alata. Novosti u ovoj Bosch liniji proizvoda su GRB 14 CE Professional tračna brusilica za cijevi, GEF 7 E Profes¬sional električna turpija i GSI 14 CE Professional brusilica za satiniranje. Bosch će također plasirati i GWS 15-125 Inox Professional, novu kutnu brusilicu za završnu obradu nehrđajućeg čelika. Ove nove alate Bosch je razvio kao odgovora na promjenjive zahtjeve u metalurškim zanatima: nehrđajući čelik sve se više koristi te danas obuhvaća velik dio obrađenih materijala u metalurškom sektoru. Profesionalci trebaju specijalne alate za obradu materijala kao što je nehrđajući čelik jer on, na primjer kada se podvrgne visokim temperaturama, potamni.

Stručnost u završnoj obradi metala i nehrđajućeg čelika

Godine iskustva uložene su  u razvoj Bosch alata za obradu metala. Novi Bosch električni alati omogućavaju profesionalcima da postignu željene završne obrade nehrđajućeg čelika u najkraćem mogućem vremenu ‒ za brušenje cijevi, krajeva, uklanjanje šavova od varenja ili plave obojenosti metala zbog vrućine, brušenje ogrebotina ili za satiniranje i oblikovanje površina. Kako bi se ovi materijali mogli lako obrađivati, tračna brusilica, električna turpija, brusilica za satiniranje i kutna brusilica imaju karakteristiku predodabira šest brzina brusnog vretena. Zahvaljujući uskoj ručci, svi alati savršeno stanu u ruku, može ih se precizno voditi i lako se koriste. Njihov ergonomski dizajn omogućava profesionalcima duži rad bez zamaranja. Uz to sav pribor može se zamijeniti bez upotrebe dodatnog alata. To znači da se postiže visoka učinkovitost: metalurški radnici, instalateri i konstruktori rukohvata mogu brže postići visokokvalitetne rezultate u radu – u radionici ili na gradilištu.

Svi alati za završnu obradu nehrđajućeg čelika na prvi pogled

Novo od rujna 2013.:

Tračna brusilica za cijevi GRB 14 CE Professional – pouzdan alat za završnu obradu cijevi

GRB 14 CE Professional tračna brusilica za cijevi vrlo je učinkovita kod brušenja cijevi raznih promjera i oblika. Poseban oblik valjaka vodilice sprečava klizanje brusne trake i omogućava brz napredak u radu bez prekida. Brusna se traka obavija oko cijevi za 270 stupnjeva što omogućava završnu obradu cijevi od 360 stupnjeva u samo dvije faze. Zahvaljujući prilagodljivoj pomoćnoj ručci kao i položaju i dizajnu brusnih ručkica moguće je brusiti čak i u blizini zida ‒ to omogućava, na primjer brušenje rukohvata bez da ih se prethodno skine. Brzina brusne trake može se unaprijed odabrati za bilo koju vrstu materijala i bilo koji pribor.

Električna turpija GEF 7 E Professional – praktičan alat za teško dostupna mjesta

S težinom od samo dva kilograma, GEF 7 E Professional električna turpija univerzalan je alat koji je, zahvaljujući svom uskom dizajnu, idealan za obradu materijala u uskim i teško dostupnim mjestima, kao što su kutovi i rubovi. Električna turpija ima najmanji opseg ručke u svojoj klasi i može se lako i precizno voditi, što omogućava postizanje izvrsnih rezultata u radu. Kut rada može se prilagođavati za 360 stupnjeva bez dodatnog alata. Nije potreban dodatni alata za zamjenu brusnog papira. Brzina turpije može se prilagoditi ovisno o upotrebi i materijalu. Rezultat: učinkovit rad.

Brusilica za satiniranje GSI 14 CE Professional – svestran alat za sve površine

GSI 14 CE Professional brusilica za satiniranje ima širok raspon primjena. Prikladna je za uklanjanje tamnjenja zbog vrućine, ogrebotina i takozvanih okalina i nedostataka, kao i za četkanje, satiniranje i strukturiranje površina. Sve je to moguće zahvaljujući širokom asortimanu pribora i valjaka: sa svakim valjkom postiže se drugačiji površinski finiš te se odabire ovisno o željenim rezultatima. Na primjer, sjajni finiš može se postići i upotrebom GSI 14 CE Professional.

Kutna brusilica GWS 15-125 Inox Professional – snažan alat za nehrđajući čelik

GWS 15-125 Inox Professional kutna brusilica dizajnirana je za brušenje, rezanje i skidanje srha s cijevi od nehrđajućeg čelika, površina i šavova od varenja. Njezina niska maksimalna brzina od 7500 min-1 omogućava nježnu obradu materijala i sprečava tamnjenje nehrđajućeg čelika zbog visoke temperature. Uz to, GWS 15-125 Inox Professional vrlo je snažna i učinkovita zahvaljujući motoru od 1500 vati koji daje 50 posto više zakretnog momenta nego kod standardnih kutnih brusilica. Kick-Back Stop, zaštita od ponovnog pokretanja i štitnik koji ne rotira omogućuju visoku razinu zaštite korisnika tijekom proizvodnje metala.

Bosch nudi sve svoje nove alate za završnu obradu nehrđajućeg čelika kao dokazano rješenje upotpunjeno širokim asortimanom pribora.

Sljedeći proizvodi već su dostupni u Bosch Professional asortimanu:

Brusilica za poliranje GPO 14 CE Professional

GPO 14 CE Professional brusilica za poliranje ističe se zahvaljujući svojoj ergonomski oblikovanoj ručci s mekanim prihvatom, svojim kompaktnim dizajnom i malom težinom od samo 2,5 kilograma. Snažan motor od 1400 vati s mekim startom pomaže kod smanjivanja umora tijekom rada na velikim površinama. Rezultat je sjajan površinski finiš.

Ravna brusilica GGS 8 CE Professional

Zahvaljujući svom praktičnom dizajnu i visokom zakretnom momentu, GGS 8 CE Professional ravna brusilica prikladna je za brušenje površina od nehrđajućeg čelika. Motor od 750 vati s izravnim hlađenjem motora, mekim startom i konstantnom elektronikom osigurava brz i kontinuiran napredak u radu. Sustav stezanja koji omogućava zamjenu brusnih čepova bez upotrebe dodatnog alata osigurava precizan rad.