Za zaštitu voćnjaka i vinograda: Ručne i motorne prskalice

Sthilove motorne prskalice adekvatne su za dulje radove u voćnjacima i vinogradima bez čestih natakanja zbog zapremnine spremnika od 14 litara. Zbog velikog otvora, punjenje se obavlja brzo i bez nepotrebnog prolijevanja, a zbog multifunkcionalne ručke upravljanje je jednostavno. Naime elementi za upravljanje motorom i ventil za dovod sredstva za zaštitu nalaze se na ručici za posluživanje, tako da se tijekom upravljanja motorom vrlo lagano istom rukom uključuje i isključuje dovod sredstava. Jednake izvedbe kao i model SR 430, Stihlova prskalica SR 450 praktičnija je zbog mogućnosti korištenja za prskanje i zaprašivanje. Rukovanje je vrlo lako pa se već s par pokreta i bez dodatnih nastavaka možete prebaciti s jedne radnje na drugu. Radijus dosega oba modela je do 14.5 metara.

Za rad u manjim i srednjim nasadima i vrtovima te osobito nasadima niskog uzgoja adekvatne su ručne prskalice. Stihl ovdje nudi izbor od manjih prskalica zapremnine spremnika od 1.6 litara pogodne za domaćinstva i vrtove, preko novog ručnog modela SG 31 sa zapremninom spremnika od pet litara idealnim za gnojidbu i uništavanje korova i nametnika u prostranim kućnim vrtovima do ručnog modela SG 20. Ovaj je model zbog robusne opreme i 18-litarskog spremnika namijenjen je i hobistima s prostranim posjedima i profesionalcima.

Dakle, kupujete li novu prskalicu obratite se ovlaštenom Stihl trgovcu i zatražite savjet o odgovarajućem modelu ovisno o vašim potrebama odnosno veličini posjeda i nasada.