Geberit Monolith

Daniel Iranyi i Tom Stäubli su vrhunski dizajneri i glavni „krivci“ za jedan od najsavršenijih Geberit proizvoda – Monolith. Njihovo dugogodišnje iskustvo i kvaliteta rada rezultirali su proizvodom koji je promijenio izgled i funkciju vodokotlića. Monolith sanitarni modul postao je sinonimom za idealan spoj dizajna i kvalitete.

Upitate li ovu dvojicu poznatih dizajnera koji su im bili najveći izazovi pri kreiranju i postavljanju temelja tako usavršenom sanitarnom proizvodu, jednoglasno će odgovoriti da je glavni cilj bio i ostao pojednostaviti izgled proizvoda, a sačuvati besprijekornu kvalitetu prepoznatljivu za Geberitove proizvode. Objašnjavaju i kako su ovim proizvodom željeli, a i dodat ćemo uspjeli, promijeniti standarde klasičnog prostornog uređenja kupaonice. Novi proizvod je od samog početka zamišljen kao namještaj u kupaonici koji će pritom sakriti dobri stari vodokotlić. Bile su to samo neke od temeljnih ideja sposobnih projektanata iz švicarskog ureda Tribecraft koji su veliku pažnju posvetili proporcijama i usklađivanju linija i oblika. Bitno je bilo i tome dodati i uskladiti keramičku pozadinu, koja je najbolje rješenje za idealan izgled i funkcionalnost ovog proizvoda.

1

Od presudne važnosti za kompletan izgled ovog proizvoda bio je izbor materijala. Tu je ovaj dvojac odmah prepoznao staklo kao materijal stvoren za Monolith. Zašto staklo? Odlikuju ga iste karakteristike kao i Geberit proizvode – elegancija, higijena i lako (savršeno) usklađivanje te naravno prilično olakšan rad s njim. Staklo ima i još nekoliko bitnih karakteristika koje su bile od iznimne važnosti u stvaranju samog proizvoda i njegovog cjelokupnog izgleda. Mali su to trikovi sjajnih dizajnera koji znaju izabrati idealne materijale za upotrebu i usklađivanje ostalih elemenata dizajnerskog sanitarnog proizvoda. Tako u slučaju Monolitha staklo ima efekt ogledala te uz keramičku pozadinu stvara i efekt dubine, što je vrlo bitno u manjim prostorima kao što su kupaonice.

Zadržan je i funkcionalan aspekt proizvoda. Potvrda tomu je i postavljanje tipke za aktiviranje na bočnu stranu, za razliku od dosadašnjih proizvoda iz linije Geberit na kojima se tipka za aktiviranje nalazila na prednjem djelu.

2

Moderan koncept i izgled samog proizvoda je svoj urbani duh dokazao i tijekom demonstracije u srcu Londona, gdje je Monolith sanitarni modul bio postavljen u središtu prometne ulice i time privlačio poglede svih znatiželjnih prolaznika koji su s čuđenjem i divljenjem gledali u suvremeni sanitarni modul. Sve je zabilježeno videozapisom, od reakcija prolaznika pa do samog Monolith-ovog uklapanja u cjelokupnu urbanu atmosferu. Još jedan dokaz koliko je modernistički izgled lako uklopiti u današnju svakodnevnicu i svaki sanitarni prostor.

Sjajni dizajneri i kreatori Monolitha su od početka znali da će njihova kreacija postati sinonim za eleganciju, kvalitetu i jednostavniju, pristupačniju instalaciju. Jednostavno rečeno, Monolith je još jedna potvrda švicarske preciznosti i kvalitete.

Više doznajte ovdje.