11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Već jedanaestu godinu za redom održati će se Dani pasivne kuće, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Riječ je o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove “faktor 10”.

11. dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, u skladu s definicijama novih tipova pasivnih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije (ZG0E).

Prikazat će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat će se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po treći put on-lin prikazi i komentari iz regionalnalnih centara.

Pozivaju se stručnjaci, nastavnici, studenti i učenici, projektanti, izvoditelji, proizvođači, izlagači, investitori, banke, predstavnici gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te svi zainteresirani građani na aktivno sudjelovanje, kako bi i 11. Dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

Za Organizacijski odbor Red.prof.art. Ljubomir Miščević, dipl ing.arh. PRIJAVNICA: www.kpk.hr Voditelj Konzorcija pasivna kuda Hrvatska (KPKHR)

Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb, Arhitektonski fakultet /Faculty of Architecture, Kačićeva 26, Zagreb tel. / fax: +385 1 4639394, +385 1 4639222, +385 98 230940 . . . www.arhitekt.hr, www.kpk.hr