4. kongres hrvatskih arhitekata otvara vrata građanima Osijeka

Ostalo je još nešto manje od mjesec dana do početka 4. kongresa hrvatskih arhitekata pod nazivom «Zemlja» u Osijeku!

4. KONGRES HRVATSKIH ARHITEKATA OTVARA VRATA GRAĐANIMA SIJEKA

Hrvatska komora arhitekata i Udruženje hrvatskih arhitekata, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića i uz potporu brojnih ministarstava organizira 4. kongres hrvatskih arhitekata pod nazivom «Zemlja» u Osijeku od 27. do 29. rujna 2013. godine.

Uz brojna predavanja koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, osigurali smo građanima Osijeka mjesto gdje će naći brojne zabavne, ali i edukativne sadržaje.

Unutar Esseker centra, koji je svega par minuta hoda od HNK u Osijeku, svakodnevno će građanima i sudionicima Kongresa biti dostupne izložbe, radionice i projekcije.

Za vrijeme trajanja Kongresa istaknuti arhitekti davat će besplatne arhitektonske savjete građanima Osijeka!  Zatim će se održavati Mala škola arhitekture u suradnji s osnovnim školama i vrtićima Osijeka. Časopisi i knjige stručne literature biti će dostupni građanima po sajamskim cijenama. Svakodnevna predavanja, izložbe, info pultovi i projekcije upotpuniti će edukativno vrijeme Esseker centra. Centralno mjesto druženja će biti Lounge bar s besplatnom internet zonom.

Poznat je i program Kongresa! istaknuti inozemni arhitekti će nam uvidom u svoj rad i načine djelovanja, prenijeti iskustva i znanja kojima ciljano želimo nadograditi sveukupnu diskusiju tijekom Kongresa. Neki od njih su:

Mario Cucinella, arhitekta iz Italije, višestruki dobitnik međunarodnih nagrada za održivu arhitekturu, koji će nam kroz ostvarenja predstaviti modalitete implementacije suvremenih tehnologija.

Dickon Robinson, nezavisni savjetnik za graditeljstvo, stanovanje, razvoj nekretnina, održivosti i urbanizma u organizacijama u vladi. Dolazi iz Velike Britanije i na Kongresu će održati predavanje na  temu ‘Forecasting and Responding to Change’.

Angela Brady, predsjednica Royal Institute of British Architects ili RIBA-e, obradit će temu komunikacije arhitektonskog stvaralaštva ili arhitekture za sve! Angela Brady je dvanaest puta izabrana u  Vijeće Kraljevskog instituta arhitekata u Irskoj, ona je TV ličnosti u Irskoj i Velikoj Britaniji i sudjeluje u programima koji se emitiraju na RTE, ITV i Channel 4!

Louis Becker je ravnatelj i partner na Henning Larsen Architects. Dio je menadžerskog tima od 1998. godine, a odgovoran je za aktivnosti tvrtke na globalnom tržištu. Također je jedan od pokretačkih sila iza niza velikih danskih i međunarodnih projekata iz Švedske, Velike Britanije, Nizozemske, Grčke, Španjolske, SAD-a, Kine, Sirije, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U 2008. godini, Louis je imenovan gostujućim profesorom na Odsjeku za arhitekturu i dizajn na Sveučilištu Aalborg. Godine 2011, nagrađen je medaljom Eckersberg kao posebnim priznanjem za njegov izniman doprinos Danskoj arhitekturi u svijetu. Na Kongresu će održati predavanje na temu BUILDINGS – PUBLIC REALMS.

Program događanja Esseker centra kao i program Kongresa možete naći na www.uha.hr.

Podsjećamo, teme koje će se obrađivati na kongresu su goruće i prate trenutak od ključnog utjecaja na razvoj prostora i arhitektonske djelatnosti – ulaskom Hrvatske u EU, novim zakonima o gradnji i prostornom uređenju i izradom strategije prostornog razvoja, investicijskim procesima, sanacijom prostora, održivom gradnjom, ruralnim prostorom. Kao i na posljednjem Kongresu naglasak je na otvorenom dijalogu i interdisciplinarnom pristupu, koji je temelj diskusija o prostoru i gradnji.

Sudjelujete na Kongresu koji zajedničkim doprinosom, može biti zapamćen kao oznaka početka arhitektonskog oporavka!

Putujte gdje god možete: www.putomat.com