Chillventa 2012. s pozitivnim predznakom

Pripreme za Chilliventu 2012. u punom su jeku. Već je sada jasno da je internacionalni stručni sajam Hlađenje, prostorni zrak i toplinske pumpe trećom ovakvom manifestacijom  potvrdio svoje značenje kao globalni skup branše. Pola godine prije početka manifestacije rezervirana je neto površina iz 2010. godine. Po prvi put Chillventa starta s novim terminom. Na poticaj izlagačkih krugova otvara svoja vrata za eksperte iz branše iz cijelog svijeta od utorka 09. listopada do četvrtka 11. listopada 2012. Prateći kongresni program počinje kao i obično dan ranije u ponedeljak,  08. listopada 2012.

„Mi vjerujemo u Chillventu 2012. Broj pristiglih prijava daje nam razloga za to: upravo smo danas utvrdili veći broj prijava nego u istom vremenskom razdoblju prošlogodišnje manifestacije. Uzme li se u obzir sajamska površina, već smo odavno premašili onu iz 2010. godine. Zato smo optimistični da će i Chillventa 2012. opet rasti“, kaže Gabriele Hannwacker, voditeljica manifestacije na sajmu u Nürnbergu.

Pozitivna rezonanca izlagača pokazuje da Chillventa kao mjesto susreta uživa izvanredno značenje za internacionalnu branšu. Trenutno je svoje štandove rezerviralo 704 izlagača, od toga njih 62% iz inozemstva. „Chillventa će i ove godine značajno rasti u pogledu sajamskih površina. Zato smo mi proširili raspoložive površine. Za daljnje prijave na raspolaganju  još uvijek ima slobodnih mjesta“, objašnjava Hannwacker.

Aktualni trendovi: Energetska učinkovitost i zaštita okoliša

Na Chillventi 2012. izlagači iz branše hlađenje, prostorni zrak i toplinske pumpe  prezentirat će široki stručni spektar branše u svoj svojoj raznolikosti. Pritom u svim područjima dominiraju dva trenda: energetska učinkovitost i zaštita okoliša. Razlozi  su sve veći zahtjevi u pogledu učinkovitosti uređaja i komponenti koji funkcioniraju još učinkovitije i ekonomičnije.

Tu se ubraja i angažman branše prilikom uvođenja klimatski i ekološki prihvatljivijih proizvodnih rješenja. Izlagači demonstriraju komponente i tehniku upravljanja koji ispunjavaju najviše standarde te predstavljaju važan doprinos realizaciji nacionalnih i internacionalnih propisa u pogledu zaštite klime. Tako će se na Chillventi 2012.   ekonomičnost i održivost povezati u jednoj branši koja resursima svojih proizvoda  opet povezuje principe ekonomije i ekologije.

Toplinska pumpa: težište u hali 7

Na Chillventi 2012. toplinske pumpe imaju posebnu ulogu. „Internacionalno tržište toplinskih pumpi raste i tehnički razvoj u ovom segmentu pridonosi da se toplinska pumpa etablira kao komforna i štedljiva alternativa drugim uređajima za proizvodnju topline. Upravo zbog njihove troškovne prednosti i s aspekta zaštite okoliša toplinska pumpa preuzima ulogu avangarde“, tako izvještava dr. ing. Rainer M. Jakobs, koordinator Chillventina stručnog programa. U hali 7 Chillventa kompaktno i fokusirano  povezuje sve što se nudi u području toplinskih pumpi. Tako je primjena u industrijskoj domeni u središtu pozornosti.“ U direktnom okruženju tehnike hlađenja i klimatizacije stvaramo najbolje pretpostavke za intenzivnu stručnu razmjenu“, dodaje voditeljica manifestacije Gabriele Hannwacker.

Cleanroom Viillage: prostorna tehnika kompaktno u hali 1

Cleanroom Village na Chillventi 2012. vizualno predstavlja raznolik kompleks na temu prostorne tehnike. Projektantima i operatorima čistih i najčistijih prostora internacionalni stručni sajamski forum u hali 1 nudi kompaktan pregled najnovijih trendova u ovom zahtjevnom segmentu. Broj čistih prostora u mnogim high-tech branšama povećava se  kontinuirano, uz to rastu i zahtjevi za kvalitetom zraka u industrijskim proizvodnim procesima. Stoga izazovi u tehnici čistog prostora prednjače i vode prema ubrzanim inovacijskim ciklusima.“ Izlagači s visokorazvijenim proizvodima i uslugama na temu čistog prostora naći će svoju platformu u Cleanroom Village-u unutar Chillvente 2012“, objašnjava Gabriele Hannwacker. „Nakon uspješne premijere Cleanroom Village-a na Chillventi 2012. očekujemo dodatni potencijal za sinergiju na strani izlagača i posjetitelja“, smatra dalje voditeljica manifestacije.

Stručni forumi na Chillventi 2012. posjetiteljima nude ciljane informacije uz različite segmente tehnike hlađenja, klimatizacije i toplinskih pumpi iz prve ruke. Mnogobrojna predavanja stručnjaka te prezentacija kompaktnog znanja bliskog praksi. Stručnjaci iz industrije i istraživačkog područja posreduju i tzv. know-how u području Cleanroom i primjeni rashlađivanja (hala 1), tehnici rashlađivanja (hala 4A) te tehnici klimatizacije i toplinskih pumpi (hala 7), a istovremeno nude priliku duboke i koncentrirane debate uz pojedinačne teme.

Visokokvalitetni Chillventini kongresi

U ponedjeljak 08. listopada 2012. Chillventini kongresi ponovno nude kompleksne informacije stručnjaka iz svih područja branše hlađenje, prostorni zrak i toplinske pumpe. Renomirani internacionalni eksperti i moderni NCC Ost posredovat će znanja iz istraživačkog rada i prakse te informirati o aktualnim političkim okvirnim uvjetima u Europi i širom svijeta. Stručna znanja uz aktualne standarde i certifikate te uz Smart Cities te eko-dizajn smjernice obećavaju renomirani govornici iz ASERCOM, EREE i EHPA. Simpozijem Nearly Zero Buildings ZVKKW obuhvaća aktualni trend, dok ASHRAE nudi radionicu orijentiranu na praksu. Još jedna radionica na temu Data Center nadovezuje se na rezultate manifestacija s posljednjeg sajma Chillventa. Teme Chillventina kongresa su osim Smart Cities i značenje postrojenja za hlađenje i toplinske pumpe u Smart Grids-u. Osim toga u fokusu su i: inovativna rješenja za realizaciju zadanih parametara zaštite klime i energetske učinkovitosti, prezentacija rezultata tekućih istraživačkih projekta IEA Heat Pump Programme kao i implementacija  postrojenja za hlađenje i toplinske pumpe u Smart Grids.

Ansprechpartner für Presse und Medien
Bertold Brackemeier, Ariana Brandl
Tel  +49 (0) 9 11. 86 06-82 85
Fax +49 (0) 9 11. 86 06-12 82 85
ariana.brandl@nuernbergmesse.de