Europska branša solarnetermije odlučila se za Muenchen

I 2009. godine će se najveća europska solartermijska konferencija estec (European Solar Thermal Energy Conference) održati u Muenchenu i to u kooperaciji s [u]Intersolar Muenchen. Estec2009 [/u]svake dvije godine organizira Europska Federacija solartermijske industrije, koja [u]25.i 26.svibnja 2009. [/u]godine otvara svoja vrata [u]u hotelu „Bayerischer Hof“ u Muenchenu[/u], dva dana prije početka Intersolar 2009.

Odlukom da i sljedeće godine ponovno kooperiraju s najvećim svjetskim sajmom solarne energije Intersolar, organizatori su odaslali jasan znak: „ Intersolar se razvio u najvažniju platformu europske solarne branše “ kako kaže Uwe Trenkner, direktor ESTIF-a.

Nakon izrazitog porasta broja izlagača u protekloj godini, organizatori sajma Intersolar očekuju i sljedeće godine do 1.300 poduzeća iz svih područja solarne branše te preko 60.000 posjetitelja. To se naravno reproducira i na očekivani broj izlagača estec 2009: tu se računa na preko 600 eksperata i stručnjaka iz internacionalne solartermijske branše.

“ Intersolar je u međuvremenu postao sinonim za sve aktere iz solartermijskog područja djelovanja. Veseli nas da će se estec i 2009. pokazati kao najvažnija konferencija u području solarne termije te da će se održati zajedno sa sajmom Intersolar“ kaže Horst Dufner, odgovorni rukovoditelj projekta Intersolar.
Sve ostale informacije uz temu Intersolar možete naći na stranici [u]www.intersolar.de[/u] Ostale informacije vezane na ESTIF i estec2009. možete pronaći na adresi [u]www.estif.org odnosno www.estec.org[/u]

Nositelji sajma Intersolar 2009:

Nositelji sajma Intersolar 2009 su vodeće industrijske udruge iz solarne branše: Savezna udruga solarne privrede (BSWSolar), kao ekskluzivni partner sajma Intersolar, njemačko društvo za sunčevu energiju (DGS), europska asocijacija fotovoltaik industrije (EPIA), europska federacija solar termijske industrije (ESTIF) te internacionalna udruga solarne energije (ISES).

O sajmu Intersolar:

Internacionalni specijalizirani sajam Intersolar predstavlja najveći specijalizirani sajam solarne tehnike širom svijeta, kojeg od 2000. godine organizira poduzeće Solar Promotion GmbH, Pforzheim u kooperaciji s poduzećem Freiburg Wirtschaft Touristik und Messe GmbH& Co.KG.
Sajam Intersolar se po prvi put 2008. godine održao u Muenchenu.
Intersolar se koncentrira na područja fotovoltaik, solarna termija i solarna gradnja te se od svog osnutka 2000. godine etabliarao kod proizvođača, dobavljača i trgovaca kao vodeći internacionalni sajam industrije.[u] Intersolar 2009 održat će se od 27.-29.svibnja na novom sajamskom prostoru u Muenchenu.[/u]

O estec2009/ESTIF:
Europska federacija solar termijske industrije predstavlja europsku udrugu solarne industrije te organizira zajedno s europskom konferecijom solartermijske energije najveću konferenciju u području solarne branše širom svijeta.