Haute Couture za pod

Hannover. Interior Design kreće od poda – odabirom saga. Sag je temelj koncepta uređenja prostora. Sagovi strukturiraju prostore, stvaraju veze među komadima namještaja, pružaju osjećaj topline i udobnosti. Kao dizajnerski predmeti daju pečat suvremenom stilu života i u modernim su stambenim prostorima nezaobilazni. Bez obzira na to jesu li klasični, avangardni ili bezvremeni: tu je bezgranično bogatstvo dizajna, boja i materijala. Na sajmu DOMOTEX u Hannoveru, najvažnijem svjetskom sajmu za sagove i podne obloge, vodeći ponuđači pokazuju svoje kolekcije i visokovrijedne pojedinačne primjerke. Okvir tome daju Carpet Design Awards, revija trendova Souk Deluxe i izložbeni prostor za antikne sagove.

Carpet Design Awards: Nagrade za ekskluzivni ručni rad

Nagrade Carpet Design Awards (paviljon 16) na sajmu DOMOTEX postavljaju svjetska mjerila u pogledu kvalitete i dizajna ručno rađenih sagova – u sljedećoj godini već osmi put. Nagrade se dodjeljuju u ukupno deset kategorija. Prijavljene primjerke ocjenjuje ugledan međunarodni žiri. „Fini ručno rađeni sagovi su kao slike za pod. Kao nezaobilazni element stila daju naglaske u prostoru i povezuju pojedine elemente unutrašnjeg uređenja u skladnu kompoziciju. Carpet Design Awards impresivan su dokaz tomu”, kaže članica žirija Nina Yashar, čija milanska galerija “Nilufar” uživa visok međunarodni ugled s klasičnim i suvremenim dizajnerskim namještajem i sagovima.

Souk Deluxe: Revija trendova za ekskluzivne kreacije sagova

Grafit iz New Yorka, crteži suvremenog kineskog umjetnika, šareni popart motivi ili apstraktna prelijevanja boja i uzorci. Ta djela ne vise na zidovima neke umjetničke galerije. Ovdje se radi o ekskluzivnim ručno rađenim kreacijama sagova: Haute Couture za pod. U okviru revije trendova Souk Deluxe (paviljon 17) na DOMOTEX-u najinovativniji dizajneri sagova pokazuju da ne postoje granice u osmišljavanju ručno rađenih sagova. Franziska Reuber, Jürgen Dahlmanns, Michaela Schleypen, Hossein Rezvani i Jan Kath DOMOTEX pretvaraju u spektakl za ljubitelje prvoklasnog oblikovanja i tradicionalnog umijeća izrade sagova.

Trgovci iz struke i dizajneri interijera iz višeg segmenta na Souk Deluxe se mogu informirati o svim novinama i saznati podrobnije pojedinosti u razgovorima na okolnim štandovima. Tako će dobiti sveobuhvatan pregled tržišta, pa nakon DOMOTEX-a mogu sastaviti svoju osobnu prodajnu kolekciju.

Antikni sagovi: plijene poglede u modernim stambenim prostorima

I na DOMOTEX-u 2013. u području ručno rađenih sagova nalazit će se izložbeni prostor za antikne sagove. Time DOMOTEX zaokružuje svoju ponudu. Predstavlja sve segmente ručno rađenih sagova i time je važan izvor inspiracije i nabave dizajnerima interijera, ekskluzivnim prodavaonicama namještaja i trgovini iz struke u višem segmentu. Te ciljne skupine, ali i kolekcionari, ponuđačima antiknih sagova igraju važnu ulogu, jer je u porastu zanimanje za ekskluzivne antikne primjerke. Upravo ovi sagovi  stvaraju uzbudljiv kontrast u suvremenim stambenim prostorima.

Novi raspored izlagača

Ponuđači ručno rađenih sagova na DOMOTEX-u 2013. se predstavljaju u paviljonima 14 do 17. Kako bi se posjetiteljima olakšala orijentacija, paviljoni su jasno strukturirani:
Paviljon 17 Dizajnerski i moderni sagovi. Od Paviljona 16 prvenstveno klasični sagovi. U istočnom dijelu Paviljona 14 i 15 nalaze se međunarodni zajednički štandovi.

www.domotex.de