Heimtextil

Glavni predmeti zanimanja europskih tekstila za kućanstvo na Heimtextilu 2009: Eco Luxury – Green Business – Innovation! (eko luksuz – ekološko poslovanje – inovacija) Serija predavanja “Let’s talk about it!” (Pričajmo o tome!): teme od aktualnog zanimanja struke i industrije u hali 8 tijekom cijelog Heimtextila Ekskluzivni stručni tečaj kojeg drže LDT Nagold, BTE, VDFI i IVC za certifikat ‘Heimtextil Bedding Certificate’ Vrhunski govornici otvorit će četverodnevni program predavanja namijenjen poglavito sektoru kreveta prvoga dana Heimtextila, točnije 14. siječnja 2009. Tekstili za krevet i kupaonicu pioniri su područja tekstila za kućanstvo u smislu održivog i ekološkog razvoja. Pokretačka snaga inovacije izravan je kontakt između kože i materijala, zajedno sa sve većom etičkom sviješću o potrebi poštovanja okoliša i očuvanja resursa.

Sa serijom predavanja pod zajedničkim naslovom ‘Let’s talk about it!’ (Pričajmo o tome!) Heimtextil nastoji promovirati razmjenu informacija između proizvođača, distributera i dizajnera o najnovijem razvoju na tom području. Prvo tematsko područje koje će se pokriti je ‘Eco Luxury – Green Business – Innovation!’ (eko luksuz – ekološko poslovanje – inovacija). Na poziv društva Messe Frankfurt vodeći predstavnici struke i industrije govorit će o različitim aspektima održivosti u tekstilnoj industriji. Među govornicima naći će se stručnjaci za nabavu, logistiku, održivost, marketinške komunikacije, korporativnu odgovornost i društvenu sukladnost, s područja trgovine, industrije i istraživanja. Među organizacijama kojima pripadaju nalaze se, primjerice, Schoeller, Material Connexion, Instituti Hohenstein I Savjetodavni odbor Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Stručnjaci iz glavnih trgovačkih tvrtki kao što su Metro AG, Otto Group i Arcandor, kao i konzultanti iz Systain Consulting i Kom:pakt, razmotrit će značaj održivosti u procesima nabave, odabira dobavljača, predstavljanja i marketinga. Sajamski četvrtak i petak (16. i 17. siječnja) usredotočit će se na obuku distributera i djelatnika u maloprodaji koji svojim sudjelovanjem u predavanjima i na radionicama mogu steći certifikat ‘Heimtextil Bedding Certificate’. Ovu dodatnu kvalifikaciju podupiru LDT Nagold – Specijalizirana akademija za tekstil i obuću, Savez njemačke maloprodaje tekstila (Bundesverband des Deutschen Textileinzelhandels – BTE), Savez njemačke industrije pahuljica i perja (Verband der Deutschen Daunen- und Federnindustrie – VDFI) i Industrijsko udruženje za kemijska vlakna (Industrievereinigung Chemiefaser IVC). Suradnja između Heimtextila i LDT Nagolda daje vlasnicima certifikata Heimtextil Bedding Certificate neke iznimke u vezi s kvalifikacijom ‘LDT Specialist Bed Advisor’ (‘Stručni savjetnik za krevete LDT’, ‘Bettenfachberater LDT’).

“Svrha ovog bloka predavanja je, s jedne strane, među svim igračima na tržištu povećati svijest o tom području, a s druge strane predstaviti ‘praktične’ prednosti. Unutar tematskog spektra kojeg obuhvaća tekstilna struka, sudionici predavanja transcendirat će medijsku pompu i naučiti nešto o pozitivnom gospodarskom razvoju koji se može postići orijentacijom prema održivom gospodarskom upravljanju”, izjavljuje Detlef Braun, član Uprave društva Messe Frankfurt, u svom objašnjenju koncepcije. S tom serijom predavanja i dodjelom nagrade za Distributera kreveta godine, koju dodjeljuje stručni časopis ‘Haustex’ na seriji predavanja ‘Pričajmo o tome!’ 14. siječnja, hala 8 frankfurtskog Sajma i Sajamski centar bit će poprište tematske atrakcije koja će zasigurno potaknuti cijeli sektor tekstila za kućanstvo na živu raspravu. Više podataka o programu i predstojećem Heimtextilu možete pronaći na internetskoj adresi: www.heimtextil.messefrankfurt.com.

Osnovni podaci o Messe Frankfurt S ukupnim prihodom od 424 milijuna EUR godišnje i više od 1.400 zaposlenika diljem svijeta u 1,400. godini Messe Frankfurt najveće je njemačko sajamsko društvo. Grupu sačinjava globalna mreža od 29 povezanih društava, pet područnih ureda i 48 međunarodnih partnera za prodaju, koji predstavljaju Messe Frankfurt u više od 150 država svijeta. Sajamske priredbe i događanja ‘made by Messe Frankfurt’ održavaju se na više od 30 lokacija u svijetu. Godine 2007. grupa Messe Frankfurt organizirala je ukupno 112 sajmova, od čega 68 izvan Njemačke. Trenutačno Sajamski centar raspolaže s 322.000 četvornih metara izložbenog prostora s devet izložbenih hala i kongresnim centrom. Društvo je u javnom vlasništvu; 60 posto udjela u vlasništvu je Grada Frankfurta, a 40 posto u vlasništvu savezne pokrajine Hessen. Ostale informacije: www.messefrankfurt.com Informacije o posjeti sajmu i ulaznice u pretprodaji mogu se dobiti kod Zastupnika u Hrvatskoj: Poslovne komunikacije d.o.o. Frankopanska 22, HR – 10000 Zagreb Tel: + 385 1 4846 880 / Fax: + 385 1 4846 879 e-mail: info@croatia.messefrankfurt.com