Holcim donirao 500.000 kn za bolnicu u Sisku

Ovaj je tjedan Holcim, proizvođač građevinskih materijala i rješenja, uplatio donaciju od pola milijuna kuna za Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Za tu su se donaciju udružili proizvođači cementa, betona i agregata iz 5 država: Holcim u Hrvatskoj te Lafarge iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije. Donacija će biti iskorištena za obnovu zgrade kirurgije koja je stradala u potresu.

„U zgradi kirurgije nalaze se stacionar, jednodnevna kirurgija i dnevna bolnica, kao i čak 13 različitih specijalističkih ambulanti. Ovu donaciju koristit ćemo za hitnu sanaciju nekonstruktivnih elemenata zgrade, kao što su npr. operativne sale, jedinica intezivnog liječenja, odjeli urologije, vaskularne kirurgije, abdominalna kirurgija, traumatologija i ortopedija, ambulante u poliklinici), koji su nažalost stradali tijekom potresa. Obnova je hitna jer sve ambulante ove zgrade godišnje koristi oko 63.000 pacijenata.“, rekao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice.

„Kao proizvođač građevinskih materijala odmah smo se krajem prosinca uključili u pomoć stradalima u potresu: Crvenom križu donirali smo 50.000 kn za pomoć u hrani i ostalim potrepštinama. Od siječnja ove godine smo preko našeg partnera, skladišta građevinskog materijala EXCO Sisak, fizičkim osobama donirali 152 tone uvrećanog cementaza obnovu kuća i gospodarskih objekata, što ćemo nastaviti i dalje. Osim toga, ponosni smo što su se sad u ovu donaciju uključili i naši kolege iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije, da zajedno možemo realizirati ovu donaciju od 500.000 kn za obnovu bolnice. Naravno, u nadi da će sve nas zdravlje služiti i da će se ambulante kirurgije koristiti za pravovremeno očuvanje zdravlja.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima Hrvatska.

Fotografije koje nam je dostavila bolnica možete preuzeti na web stranici:

https://www.holcim.hr/holcim-donirao-500000-kn-za-bolnicu-u-sisku

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Koromačno 7b
HR – 52222 Koromačno
Tel +385 52 876 906
Fax +385 52 876 240

holcim-hrvatska@holcim.com
www.holcim.hr
www.holcim.com
facebook.com/holcimhrvatska