Inspiracija, inovacija, informacija

München/Köln, 24.09.2013 – „KROV + DRVO international rezultira u Evropi sa čistim rezom na krovnu i drvnu industriju. Industrija traje četiri dana za profesionalne korisnike iz zemlje i inozemstva“, objašnjava Dieter Dohr na konferenciji, koji ujedno najavljuje vruću fazu pripreme sajma. „Pri tome se ne ostaje kod Best-of-prezentacije proizvodnog spektruma. Upravo suprotno: Industrija je svjesna da svake dvije godine ima jedinstvenu priliku, da njihovi tehnički stručnjaci iz gradnje, sa svojim novim proizvodima uvjere i inspiriraju. To se pokazuje na načinu izlaganja, prikazanoj raznolikosti proizvoda i u konačnici, dobrom statusu prijave.“

Dosad se prijavilo preko 450 izlagača (Stanje na dan: 24.09.2013). Sveukupno zauzima sajam 70.000 četvornih metara, što odgovara površini od devet nogometnih terena. Prema Dohr-u nude publici inspiraciju, informacije i inovacije. Ako stolare zanimaju nova zbivanja kod drvenih konstrukcija, drvenih ploča i masivnih ploča, krovopokrivači će svoju pozornost skrenuti na novu generaciju ravnih i kosih krovova, kao i tehnologiju izolacija zidova i brtvljenja.

„Jedinstveni KROV+DRVO international je ponuda koja se okreće oko zgrada i doživljaja proizvoda. Tako se na jednom mjestu mogu usporediti veličina, tekstura površine, izgled ili težina proizvoda različitih proizvođača. Na kraju posjete sajmu, su sva pitanja dobila svoje odgovore, tako da se odluka može lako donijeti“ kaže Dohr. Za krovopokrivače i limare, za koje je podjednaki interes, ponuda metala će se nalaziti u dvoranama 8 i 9. U iste može profesionalna publika doći preko glavnog sjevernog ulaza ili direktno preko ulaza dvorane 9. Područje metala dobiva na značaju, kako je Dohr dodatno objasnio,unutar KROV+DRVO International : „Paleta proizvoda raste, tako da je sajam upravo za limare jedno važno mjesto za informacije. Pri tome obrtništvo profitira, jer je očito prilagođeno njegovom profilu. KROV-DRVO  International nudi pregled industrije na početku nove građevinske sezone kompaktno na jednom mjestu!“. U obje dvorane se sve vrti o tankim limovima, pločama, metalnim kompozitima kao i samonosečim, industrijski montažnim profilima i elementima za krovove i fasade. Ovaj arsotiman proizvoda se dopunjuje preko ponuđača opreme za vanjsku odvodnju, sustavima za pričvršćivanje i nosače kao i strojevima za savijanje. Poduzeća kao npr. Rheinzink, KME, Aperam, Battisti, Nordblech ili Nedzink pokazuju limarima i krovopokrivačima proizvode, koji su im potrebni za pokrivanje krovova i oblaganje stropova i zidnih površina .

Predavanja upotpunjuju ponudu proizvoda

Stručnjaci za oblaganje krovova i fasada dobivaju uz informacije o proizvodu i opsežni prateči stručni program.

Kod foruma za fasade (dvorana 9) se predavanja nude svaki dan. Tematski spektar seže od pravilne izolacije preko nosećih i pričvrsnih konstrukcija sve do različitih materijala, koji mogu doći do korištenja za presvlaku fasade. Pored toga, forum daje pogled i na građevinska fizikalna svojstva i zahtjeve koje moraju ispuniti zavjese za provjetravanje fasade. Daljnja predavanja će biti na sajmu u četvrtak na dan arhitekata, kojemu je moto „Tri drvene visine“. Ovdje će biti predstavljeni poznati arhitekti iz domaćeg i međunarodnog Best-practice- drvene građevine, koji su to zajedno sa stolarom proveli. Dohr je siguran: „Ovi će primjeri poručiti zvučni i aktualni pregled sposobnosti moderne drvene konstrukcije.“ „ Ali oni će također potaknuti raspravu i razmjenu.“ 2014 će ugovori biti istodobno prevedeni na engleski jezik.

Zainteresirani mogu od sad jednostavno dobiti još više vijesti ili razdjeljene vijesti preko krovne i drvne industrije. Novi Twitter-Account www.twitter.com/dachundholz nudi aktualne informacije sa sajmišta.

O KROV+DRVO International

KROV+DRVO International je industrijsko mjesto susreta krovnog i stolarskog obrta.To se obavlja rutinski svake dvije godine. Od 2008., godina prve izvedbe, izmjenjuje KROV+DRVO International sajmišna mjesta u Sttutgartu i Kölnu. KROV+DRVO International nudi sve proizvode i uslužna područja za zgrade: Drvna građevina i unutarnji radovi, krovne tehnike, zidne tehnike, tehnike brtvljenja i tehnike za vodovod. Sajam je prije svega tu za stolare, krovopokrivače, vodoinstalatere, arhitekte, projektante i inženjere. Pokrovitelji sajma su Zentralverband des deutschen Dachdeckerhandwerks und Holzbau Deutschland – Bund Deutscher Zimmermeister im Zentralverband des Deutschen Baugewerbes. KROV+DRVO International je organiziran od strane GHM Društvo za obrtničke sajmove (München).

www.dach-holz.de