Ministar Schallenberg u poslovnoj zoni Meridian 16

Tijekom službenog posjeta Hrvatskoj, prošlog petka 23.07.2021., austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg posjetio je i poslovnu zonu Meridian 16 u Velikoj Gorici, jednu od najvećih poslovnih zona i privatnih investicija u Hrvatskoj.

Investitor Richard Teichmann pozdravio je izaslanstvo, uključujući veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Markusa Wuketicha, razgovarao o razvoju i projektima kompanija Eurospin i Log Expert One koji su trenutno u izgradnji, kao i međunarodnim tvrtkama koje uskoro započinju s radom u poslovnoj zoni Meridian 16 Business Park poput Cargo partner iz Austrije, CTO iz Slovenije i AGS iz Francuske.

Ministra Schallenberga zanimao je prvi certifikat zelene gradnje DGNB /OGNI u Hrvatskoj, dodijeljen poslovnoj zoni Meridian 16 u prosincu 2019., kao i druge aktivnosti zelene gradnje u Hrvatskoj.
Hrvatski tim tvrtke Teichmann et Compagnons Property Networks, pod vodstvom Ivane Bakunić, bio je sretan i ponosan što je imao mogućnost prezentirati dugogodišnji proces, lokalne izazove i specifične prednosti ovog projekta, koji će uskoro prijeći u svoju treću i posljednju fazu.

Kontakt:
Ivana Bakunić, direktor
za Meridian 16 Business Park d.o.o.
Tel.: +385 99 313433