Najljepšim okućnicama i balkonima novčane nagrade

Na području MO-a Veruda akcija započinje sutra, edukativnim predavanjem o uzgoju cvijeća i balkonskog bilja te podjelom oko 450 sadnica balkonskog i vrtnog cvijeća. Predavanje, s početkom u 19 sati, održat će se u sjedištu MO-a Veruda – Banovčeva 4.

Da bi građane potakli da se što aktivnije uključe u uređenje svoga okoliša, za najljepše su uređene balkone i okućnice predviđene i nagrade – tri novčane nagrade po petsto, tristo i dvjesto kuna u bonovima te 40 pohvalnica. Kako doznajemo od Mladena Pucarića, predsjednika Vijeća MO-a Veruda, podjela nagrada upriličit će se 15. lipnja na dan odbora, a od fotografija prijavljenih okućnica i balkona upriličit će se i prigodna izložba.
Akcija u MO-u Vidikovac također započinje edukativnim predavanjem o ljetnicama i aromatičnom bilju te podjelom četiristotinjak besplatnih sadnica balkonskog cvijeća. Ono će se održati 28. travnja, s početkom u 19 sati, u sjedištu MO-a u Voltićevoj 1.

Kako doznajemo od predsjednika Vijeća MO-a Borisa Pirije i ovaj će odbor podijeliti šest nagrada ukupne vrijednosti 2.100 kuna, koje sufinancira Grad i pulska Turistička zajednica. Radi se o poklon bonovima u vrijednosti 500, 300 i 200 kuna koji će se moći iskoristiti za kupnju sadnog materijala. Akcija biranja najljepše okućnice i balkona trajat će mjesec dana, a nagrade će biti uručene početkom ljeta, na dan Mjesnog odbora Vidikovac.
B. P. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr