Novi datum: ALUMINIJ 2021.

ALUMINIJ, vodeći svjetski sajam aluminijske industrije, zakazan za svibanj 18-20, 2021, u Düsseldorfu, Njemačka, pomaknut je na rujan 28-30. Organizator Reed Exhibitions donio je ovu odluku u svjetlu aktualne pandemije Covida 19 nakon razgovora s izlagačima i partnerima. Neizvjesnosti u vezi s ograničenjima putovanja također su bile odlučujući čimbenik zbog međunarodne prirode ALUMINIJA.

U fokusu rujanske revije bit će kongres, organiziran u partnerstvu s njemačkom aluminijskom udrugom, Gesamtverband der Aluminiumindustrie e.V. (GDA), a bavit će se budućnošću aluminijske
industrije.

“Uvjereni smo da će nam novi datumi pružiti mogućnost da osiguramo sigurniji događaj i pružimo našim izlagačima i posjetiteljima više vremena za planiranje njihove posjećenosti”, rekao je Benedikt Binder-Krieglstein, izvršni direktor Reed Exhibitions Deutschland GmbH. “Još uvijek nejasni razvoj pandemije i opća nesigurnost potaknuli su nas da ponovno proučimo situaciju.
Za nas je prioritet minimizirati zdravstvene i ekonomske rizike za sve sudionike i izbjeći nepotrebne troškove”, nastavio je Benedikt Binder-Krieglstein.

Fokus sajma i kongresnog programa uključivat će buduće izglede aluminijske industrije, digitalizaciju vrijednosnog lanca, održivu mobilnost i Zeleni plan. “Cijela aluminijska industrija suočava se s transformacijom okrenutom budućnosti. U rujnu ćemo industriji pružiti platformu za rješavanje ovih važnih izazova i pozicionirati aluminij kao ključni materijal budućnosti. Pritom ćemo ispitati i kako idealno možemo kombinirati fizičke i digitalne komponente. Događanjem u rujnu 2021. pružit ćemo i pogled na budući smjer i teme naknadnog ALUMINIUM-a 2022. godine”, zaključio je Benedikt Binder-Krieglstein.

“Važno nam je da se još jednom pojavimo na događaju u rujnu i ponudimo našoj industriji istaknutu pozornicu za industrijski dijalog s ALUMINIUM-om”, dodao je Marius Baader, generalni direktor Gesamtverband der Aluminiumindustrie e.V. (GDA).
“Hitno nam je potrebna ova platforma. Nakon što su naša tržišta prošle godine propala zbog pandemije koronavirusa, potrebna nam je razmjena kako bismo razgovarali o važnim temama i potaknuli industriju naprijed”, završio je Marius Baader.

To je i stajalište europskog industrijskog udruženja: “Aluminijska industrija i dalje je usmjerena na prevladavanje krize.
Osim toga, suočavamo se s izazovom nastavka poticanja transformacije u klimatski neutralno i kružno gospodarstvo u Europi. ALUMINIJ u prilagođenom formatu tome može dati važan doprinos”, izjavio je dr. Gerd Götz, glavni direktor europskog aluminija.

ALUMINIJ 2021 28 – 30.
rujna 2021. izložbeni centar Düsseldorf www.aluminium-exhibition.com