OTVORENA 47. AMBIENTA / Sudjeluje 76 izlagača iz 17 zemalja

Na Zagrebačkom velesajmu svečano je otvorena Ambienta – međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Na 5.200 kvadrata ove godine izlaže ukupno 76 izlagača iz 17 država, a sajam traje do 18. listopada.

Sajam je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo: “Zagreb je gospodarsko središte, što pokazuje rast obrtnika i poduzetnika za 33,5% više u odnosu na Republiku Hrvatsku. U gradu Zagrebu ostvaruje se 50,2% više prihoda u odnosu na ostatak države. Pokazatelji za 2019. godinu govore kako u gradu radi i djeluje 45 tisuća poduzetnika koji zapošljavaju 372.776 ljudi s ukupno 400 mlrd. KN prihoda i to sve unatoč nevoljama koje su zadesile metropolu”.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, na samom početku izrazila je zahvalu izlagačima na iskazanom povjerenju. “Sinergija djelovanja vidljiva je i na globalnoj razini te se Zagrebački velesajam pridružio, spontano nastaloj, svjetskoj inicijativi organizatora evenata #SaveEvents.

U tom smislu, poduzeli smo sve potrebne sigurnosne i zdravstvene mjere kako bi vaš boravak na Zagrebačkom velesajmu bio što ugodniji.”, rekla je Tomšić te iskazala zahvalnost gradonačelniku i resornom Gradskom uredu na potpori koju pruža Zagrebačkom velesajmu.

Više u videu:

Hrvatski drvni klaster
Kršnjavoga 1, 10000 Zagreb
T. +385 1 6329 111 / info@drvniklaster.hr
www.drvniklaster.hr