Predstavljanje izvještaja i infografike „Topla, sigurna, čista energija: kojim putem ide Hrvatska?“

Zagreb, 24. studenoga 2013. – Društvo za oblikovanje održivog razvoja i Forum za slobodu odgoja imaju izuzetnu čast i zadovoljstvo pozvati vas na konferenciju za medije „Topla, sigurna, čista energija: kojim putem ide Hrvatska?“ koja će se održati 26. studenoga 2013. godine u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1 (dvorana Strasbourg) s početkom u 11 sati.

Cilj samog izvještaja je ukazati na to kreću li se zemlje regije prema EU ciljevima 2020 i 2050 te napraviti komparativnu usporedbu među zemljama u pitanjima energije, okoliša i upravljanja energijom. U infografici – izvještaju prikazan je skup indikatora koji se odnose na energetsku učinkovitost, električnu energiju iz ugljena, obnovljive izvore energije, energetski intenzitet te gubitke energije iz sustava. Osim komparativne analize, izvještaj pokazuje i usporedbu trenutnog stanja u Hrvatskoj s ciljevima koje je postavila EU u području održive energije.

Komparativnu analizu podataka i predstavljanje infografike te trenutnog stanja u Hrvatskoj predstavit će stručnjakinje iz Društva za oblikovanje održivog razvoja. Također, na konferenciji će biti predstavljen i projekt Strategija održive energije Jugoistočne Europe koji ima za cilj povećati svijest građana o energetskoj učinkovitosti.

Nakon održane Konferencije za medije, bit će omogućeno postavljanje pitanja, kao i zakuska za sve prisutne. Prijave na Konferenciju za medije primaju se putem obrasca na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/1erfKTh.

#####

OSOBE ZA KONTAKT:

Maja Božičević Vrhovčak, izvršna direktorica DOOR-a, telefon: +385 1 4655 441, adresa elektroničke pošte: maja.bozicevic-vrhovcak@door.hr

Slavica Robić, voditeljica projekata DOOR-a, telefon: +385 1 4655 114, adresa elektroničke pošte: slavica.robic@door.hr

Mario Bajkuša, direktor razvoja i programa FSO-a, telefon: +385 1 4663 503, adresa elektroničke pošte: mbajkusa@fso.hr

Domagoj Morić, suradnik za odnose s javnošću FSO-a, telefon: +385 1 4663 503, adresa elektroničke pošte: dmoric@fso.hr