Rasvjeta 2011 / Lighting 2011

Ovime nastavljamo tradiciju održavanja konferencije i vjerujemo da ćete i ove godine odvojiti vrijeme i pridružiti nam se, te zajedno sa nama razmijeniti znanja i iskustva, upoznati se s najnovijim dostignućima u području rasvjete, novim proizvodima i sustavima rasvjete, te na kraju i ne manje važno zabaviti se!

Za prisustvovanje Konferenciji članovi HKIE će ostvariti bodove (o točnom broju bodova bit ćete obaviješteni odmah po primitku službene potvrde od HKIE).

Općine, gradovi, županije ….

Ovogodišnju konferenciju posvećujemo javnoj i urbanoj rasvjeti, odnosno gradovima i općinama, pružajući informacije koje inače nisu lako dostupne, a koje će osobama nadležnima za rasvjetu olakšati donešenje mnogobrojnih odgovornih odluka. Želimo također omogućiti lakše razlučivanje istinitih od onih neistinitih informacija koje se u zadnje vrijeme plasiraju gradovima i općinama sa ciljem prodaje proizvoda sumnjive kvalitete, ili proizvoda čije karakteristike ne odgovaraju deklariranima. Mnogi od članova HDR-a usko surađuju sa gradovima i općinama, ili su i sami uposleni u njihovim službama, te smo dobro upoznati sa ovom problematikom i štetom koja iz toga proizlazi, te smatramo da je naša dužnost i obaveza da omogućimo dobru informiranost.

Teme

  • Inteligentni sustavi vanjske rasvjete
  • Najnovija dostignuća u LED / OLED tehnologiji
  • Istina o novim tehnologijama u vanjskoj rasvjeti: svojstva, prednosti, energetska učinkovitost i određivanje parametara usporedbe, uz poseban osvrt na evaluaciju LED svjetiljki
  • Elektroenergetska i svjetlotehnička mjerenja cestovne rasvjete izvedene sa svjetiljkama u LED tehnologiji
  • Uljepšavanje gradova svjetlom: arhitekturalna i dekorativna rasvjeta, pejzažna rasvjeta, rezidencijalna rasvjeta, temperatura boje svjetla u funkciji javne rasvjete, dnevno svjetlo u arhitekturi
  • Masterplan rasvjete (zašto se izrađuje, što obuhvaća i definira, po čemu se razlikuje od projekata energetske učinkovitosti, kakav treba biti projektni zadatak za izradu master planova…)

Na konferenciji će biti zastupljene i druge teme, koje će, vjerujemo, inspirirati sudionike konferencije na nove ideje i načine rješavanja problema.

Pitajte stručnjake

Uvodimo i jednu novost, a to je okrugli stol naziva “Pitaj stručnjake!”. Cilj ovog projekta je da tim naših vodećih stručnjaka pokuša dati odgovore na sva Vaša pitanja iz područja rasvjete. Pitanja i prijedloge za okrugli stol možete nam poslati unaprijed mailom ili ih postaviti na licu mjesta.Iz prve rukeU okviru Konferencije bit će organizirana i interesantna promotivna predavanja i izlaganja proizvoda naših sponzora, gdje ćete moći na licu mjesta vidjeti i isprobati mogućnosti koje nude, uvjeriti se u kvalitetu proizvoda, te u direktnom kontaktu predstavnike proizvođača pitati sve što Vas zanima kako biste dobili informacije iz prve ruke.