Sajam Frankfurt – pregled

Poduzeće je u društvenom vlasništvu, većinski dioničar je grad Frankfurt sa 60 posto te država Hessen sa 40 posto vlasništva. Frankfurtski sajam zapošljava preko 1.600 djelatnika diljem svijeta. U Frankfurtu se godišnje održi preko 400 sajmova, kongresa, evenata i manifestacija, između ostalog internacionalni vodeći sajmovi iz branši: za industriju roba široke potrošnje (npr. Ambienta, Christmasworld, Paperworld), za tekstilnu branšu (Heimtextil, Techtextil, Texcare International), za automobilsku tehniku (Automechanika) kao i za druge tehničke branše (Light+Building, IFFA, Musikmesse te Prolight+Sound). Svi ti sajmovi formiraju globalna tržišta pojedinih branši.

Osim vlastitih manifestacija Frankfurt je između ostalog i sjecište svjetski poznatih gostujućih manifestacija. Tu se ubrajaju internacionalna izložba automobila IAA, sajam knjiga i Achema.

Bitne informacije o Sajmu Frankfurt

Sajam Frankfurt je s 448, 3 milijuna prometa i preko 1.600 aktivnih zaposlenika širom svijeta najveće poduzeće takve vrste u Njemačkoj. Koncern posjeduje globalnu mrežu od 28 tvrtki-kćeri, 5 podružnica i 52 internacionalna poslovna partnera. Tako je Sajam u Frankfurtu za svoje kupce prezentan u više od 150 zemalja. Manifestacije „made by Messe Frankfurt“ održavaju se na preko 30 destinacija u cijelom svijetu. U 2010. godini Sajam Frankfurt organizirao je više od 87 sajmova , od toga više od polovice u inozemstvu. Na 578.000 kvadratnih metara osnovne površine Sajma Frankfurt trenutno se nalazi 10 hala uz priključeni kongresni centar. Poduzeće je u društvenom vlasništvu, većinski dioničar je grad Frankfurt sa 60 posto te država Hessen sa 40 posto vlasništva.Ostale informacije:

www.messefrankfurt.com