Središnja Konferencija o zelenoj gradnji i održivom razvoju okupila je preko 500 sudionika!

Hrvatski savjet za zelenu gradnju okupio je više od 500 sudionika i 50 predavača kroz 8 panela u okviru SREDIŠNJE KONFERENCIJE O ZELENOJ GRADNJI I ODRŽIVOM RAZVOJU koja se održala treću godinu zaredom.

Konferencija se održala u digitalnom obliku te je trajala 4 dana 17.,19.,24.,26. studeni 2020. godine.

Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koji se bave zelenom ekonomijom te održivom gradnjom i mobilnosti.

Glavni govornik bio je poznati arhitekt i stručnjak, Mitchell Joachim iz New York-a, arhitekt koji se bavi temama održivosti u području energetike, prometa, zgradarstva, infrastrukture, upravljanja vodom i otpadom. Dobitnik je velikog broja nagrada i autor mnogih znanstvenih članaka. Obrazovao se na Sveučilištu Harvard, na Columbia Sveučilištu te MIT-u te je suosnivač tvrtke Terreform ONE; Profesor, Gallatin School, New York University.

Na konferenciji je održao predavanje na temu: „Design with Life: Biotech Architecture and Resilient Cities“.

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te je Konferenciju otvorio Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske te posebni savjetnik Predsjednika RH za energiju i klimu. Podršku konferenciji su dala brojna ministarstva, agencije, komore i druge institucije.

Glavni sponzor treću godinu zaredom je tvrtka Holcim.

Sudionici su dobili najnovije informacije o trendovima iz područja zelene i održive gradnje iz svijeta i Hrvatske od strane brojnih domaćih i stranih stručnjaka.

Održano je 8 zanimljivih panela:

  • 17.11. Zelena i održiva gradnja & Kako regulativa u graditeljstvu pomaže ostvarenju zelenog plana?/ 13. Hrvatski forum o održivoj gradnji
  • 19.11. nZEB i energetska učinkovitost & Sustainability in Public Procurement for the Construction Sector
  • 24.11. Kružno gospodarstvo & BIM i nove tehnologije u graditeljstvu
  • 26.11. E-mobilnost & Financiranje održivih projekata

Više pogledajte na www.gbccroatia.org