Uspješan početak Intersolar-a u Indiji

Pforzheim / Freiburg, 16 Studenog 2009. Prvi Intersolar India u Hyderabad je s velikim uspjehom je došao do kraja. Preko 3.000 posjetitelja dobilo informacije, na trodnevnoj konferenciji i pripadajućim izložbama, o međunarodnim trendovima i tržištima u fotonaponski industriji. Ona je usredotočena na važnost i ugled razvoja PV tržišta u Indiji.

Intersolar India je održan u suradnji s SOLARCON ® Indija

Intersolar India, u suradnji s SOLARCON ® Indija, s velikim uspjehom je došao do kraja. Ukupno preko 3.000 zainteresiranih strana nazočilo je trodnevnoj konferenciji i pratećim izložbama od 09 – 11 studenog 2009. Konferencija je privukla 645 sudionika i 45 zvaničnika u Andhra Padresh u Hyderabad, u Indiji. Sa ukupno 70 izlagača, od kojih je 17 njih biloiz inozemstva, i 2.500 posjetitelja također su premašena i sva očekivanja popratnih izložaba. Od 2010, organizatori planiraju proširanje sajma.

Indijski političari podržavaju Intersolar India

Događaj je otvoren s govorom prof Dr. Eicke Weber, direktorice Fraunhofer Institut for Solar Energy Systems (ISE), Freiburg, Njemačka. Osim načelnika Konijeti Rosaiah, ministra Andhra Padresh, i K. Lakshmi Narayana, ministra teške industrije iz Vlade države domaćina, na otvaranju sajma je također prisustvovao i dr. Debesh Das, IT ministar, iz Vlade Zapadnog Bengala. Politička prisutnost pokazuje rastuću važnost solarne energije u Indiji.

Za Indiju je budućnost u solarnoj energiji

Glavna tema konferencije bila je važnost i razvoj indijskog fotonaponskog tržišta. Indija se trenutačno suočava s energetskim deficitom od 10 do 17 posto. Trećina indijskog stanovništva, oko 450 milijuna ljudi trenutno živi bez struje. Zbog nedostatka snage struje gradovi imaju energetsko gubljenje svaki dan od dva do četiri sata. U ruralnim područjima omjer stope gubljenja snage dnevno iznosi i do 20 sati. Osim toga očekuje se daljnji porast potrošnje energije. Potrošnja električne energije po stanovniku u Indiji je trenutno samo 660 kilovat sata (kWh) godišnje. Tijekom sljedećih 10 do 20 godina, stručnjaci predviđaju povećanje do 2.000 kWh. U Europi, prosječna potrošnja po stanovniku je sada na oko 6.500 kWh godišnje.Uz oko 300 sunčanih dana u godini, Indija je u energetskom deficitu, što je najbolji preduvjet da se problemi u budućnosti riješe pomoću solarne energije. Da bi mogli iskoristiti ovaj ogroman potencijal, indijska vlasti želi pod nacionalnom solarnom misijom proširiti proizvodnju solarne energije za ukupno 20 gigawata do 2020. godine i na taj način doprinijeti održivom razvoju energijeu Indiji. 2. Intersolar India podržava razvoj u Indiji i pruža sudionicima s konferencije poseban pogled na buduće izazove solarnog tržišta u Indiji.

SOLARCON ® India i Intersolar India 2009

Intersolar India su zajednički organizirali Solar Promotion International GmbH i Freiburgu Management i Marketing International GmbH (FMMI), a organizirana je prvi put u Hyderabad. SOLARCON ® Indija je organizirana od strane PV Group. PV Group je inicijativa od SEMI, Međunarodnog udruženja fotonaponske i poluvodičke industrije. Druga suradnja je s India Semiconducters Association (ISA), Udruge proizvođača indijskih poluvodiča.Daljnje informacije o Intersolar India 2010 uslijedit će uskoro.www.intersolar.in

O Intersolar-u

International Trade Fair Intersolar u Münchenu je najveći svjetski sajam za solarne tehnologije od 2000 godine i organiziran je od strane Solar Promotion GmbH, Pforzheim, u suradnji s Freiburg Wirtschaft Touristik und Messe GmbH & Co KG. Intersolar se fokusira na područja fotonaponskih toplinskih solarnih sustava i na njegovu osnivanju kao i razvoju kao vodećeg međunarodnog sajma od samog početka sudjeluju proizvođači, dobavljači, veleprodavači i pružatelji usluga.Za daljnje umrežavanje na međunarodnim tržištima za solarne tehnologije, bio je u 2008 pokrenut Intersolar u San Francisco u Sjevernoj Americi. Po prvi put u 2009, Intersolar je održaan u Hyderabad, Indiji. Oba sajma organizirao je Solar Promotion International GmbH, Freiburg, Pforzheim i Management i Marketing International GmbH (FMMI) u zajedničkoj organizaciji.Kontakt:Solar Promotion International GmbHKiehnlestr. 1675.172 Pforzheim, NjemačkaMarkus ElsässerTel: +49- (0) 7231-58598-0Fax: +49- (0) 7231-58598-28