Uspješan tjedan keramike modus na sajmovima u Moskvi i Beogradu fokus na istocna tržišta

“Oba tržišta su velika i zahtjevna, puno je novih prilika i izazova, kao i interesa za našim pločicama. Dosadašnja iskustva i partneri čije smo povjerenje stekli daju nam potvrdu da smo na dobrom putu. I nakon svakog sajma, bez obzira bio on u Beogradu, Moskvi ili Bologni, shvatimo koliko je regionalna i svjetska konkurencija jaka, a koliko mi i dalje uspješno radimo u tom okruženju. Ono što naši kupci cijene i prepoznaju, a mi volimo reći da su to naše osnovne konkurentne prednosti, su dobra cijena, kvalitetan proizvod te kapacitet tvornice u Orahovici gdje uvijek ima prostora za brzu reakciju prilagođavanja većim narudžbama, kako bi se ispoštovale količine i rokovi isporuke za kupca”, izjavio je Željko Radek, predsjednik Uprave Keramike Modus d.o.o. i dodao kako je brend dobro pozicioniran u Srbiji, gdje je u svakodnevnoj tržišnoj utakmici s tamošnjim domaćim proizvođačima, no kako će se i dalje raditi na širenju mreže kupaca kroz službeno predstavništvo Keramika Modus Trade u Novom Sadu, koje pokriva područje Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Isto tako, istaknuo je kako je Rusija ponajprije ogromno tržište sa gotovo 140 milijuna stanovnika, a koje i nakon ovog sajma pokazuje veliki interes za hrvatskim pločicama te „traži“ dobru cijenu i kvalitetu, no u istom rangu važnosti je i širina asortimana s privlačnim i modernim dizajnerskim rješenjima, kao i mogućnost proizvodnje i isporuke većih količina. Iako već tamo izvoze, Radek, nakon ovog prvog nastupa na najznačajnijem ruskom sajmu keramike i sanitarija, zaključuje kako je Rusija ponajprije tržište koja zahtjeva još puno kvalitetnog rada i otvaranja vrata kod mnogih trgovaca, distributera, građevinara i arhitekata te predstavljanja pločica Made in Croatia.

“Uloženo je puno napora da nepokolebljivom prodajnom politikom, kvalitetom, dizajnom i kontinuiranim investiranjem u tehnologiju pridobijemo povjerenje i zadovoljstvo naših partnera u ovoj regiji. Naše nastojanje da promptno, kroz skladište, odnosno regionalni logistički centar u Beogradu, odgovaramo zahtjevima kupaca keramike najrazličitijih formata, stvorilo je prepoznatljivu – pozitivnu klimu i kao rezultat dalo izuzetno visoku posjećenost našeg štanda na sajmu SEEBBE, gdje smo predstavili nove kolekcije pločica – Sabuni i Madielle. Trudit ćemo se da ovaj trend nastavimo i opravdamo povjerenje postojećih i novih partnera Keramike Modus”, izjavio je o nastupu na beogradskom sajmu Radovan Tesla, direktor Keramike Modus Trade d.o.o. iz Novog Sada.

Keramika Modus iz Orahovice predstavila je svoju ponudu keramičkih pločica te noviteta u asortimanu – masa za fugiranje ModusFill FLEX i ljepila za keramiku ModusFix UNIVERSAL, BASIC i FLEX, tradicionalno srpskom tržištu na regionalno značajnom Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE 2013 od 16. do 20.04. u Beogradu, kao i premijerno ruskom tržištu na poznatom sajmu MosBuild-Cersanex 2013, od 16. do 19.04. u Moskvi.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn profilima Keramike Modus.

KERAMIKA MODUS d.o.o.
www.keramika-modus.com