Zaklada We Are Water širi svoju poruku na Barcelona Svjetskoj utrci

Nakon svojeg predstavljanja u 19 zemalja diljem svijeta, Zaklada We Are Water, sudjeluje na drugoj Svjetskoj utrci Barcelona (BWR), transoceanskoj regati, s jahtom We A re Water. Ovaj međunarodni događaj koristi se kako bi se osnažio profil Zaklade i kako bi se pomoglo proširiti njezinu poruku diljem planeta.

Pomoću ove jahte, Zaklada We Are Water želi podići svijest javnosti, vlasti i društva općenito, te ih navesti da promisle o potrebi stvaranja nove kulture vode koja će omogućiti primjereni razvoj i održivo upravljanje vodenim resursima.BWR, jedina neprekidna svjetska regata s dva člana posade, krenula je 31. prosinca prošle godine te će joj trebati tri mjeseca da prijeđe svoj put dug 27.000 milja po sedam mora.

Na ovakvom brodu, upravljanje zalihama pitke vode od vitalne je važnosti

Posadu jahte čine Jaume Mumbru i Cali Sanmarti, duo bez prmca poznat po svojem sportskom ponašanju i ambiciji. Kao skiperi, Mumbru i Sanmarti su odgovorni za pronošenje imena Zaklade širom svijeta, a da se i ne spomene avantura koju nosi sudjelovanje u oceanskoj utrci jahti ove vrste. Kao dio regate, grad Barcelona bio je domaćin Expo svjetske utrke Barcelona, koji je predstavio ovaj događaj široj javnosti. Na toj manifestaciji, Zaklada We Are Water imala je štand koji je imao za cilj prenositi njezinu poruku, uz brojne aktivnosti koje su bile usmjerene prema svim tipovima publike.

Stvaranjem Zaklade We Are Water, Roca potkrijepljuje svoju predanost odr živom razvoju te onim ljudima i zajednicama koje su najozbiljnije ugrožene nedostatkom vode i njegovim posljedicama.

Roca Sanitario, S.A.