Završena 40. Ambienta

Na 32.000 četvornih metara izložbenog prostora u osam paviljona, svoje proizvode ponudilo je 257 izlagača iz 28 zemalja svijeta. Uz izložbe održano je nekoliko stručnih skupova, demonstracija i natjecanja. Ambienta je jedan od najuspješnijih sajmova Zagrebačkoga velesajma. U vrijeme kada je u Europi otkazano nekoliko sajmova iz drvoprerađivačke branše Zagrebački velesajam uspio je okupiti respektabilan broj proizvođača.

Činjenica je da dizajn i kvaliteta koju pruža ta industrija postaje sve konkurentnija  na našem i svjetskom tržištu. Neprijeporno, a to je i nekoliko puta istaknuto na skupovima, tome je doprinijela i Ambienta.

I ove godine dodijeljene su prestižne nagrade Mobil Optimum za kvalitetu i dizajn. Zlatom se okitile tvrtke Lokve d.o.o., Spin Valis d.o.o.  i Rattan Sedia d.o.o., a srebrne plakete su dobili  Krček d.o.o. i ponovno Spin Valis. 24. međunarodno savjetovanje “Drvo je prvo”, uz rasprave o materijalu, tehnologiji i projektiranju, ove je godine u prvi plan stavljen krajnji korisnik kao važni subjekt u cijelom procesu kojega proizvođači često zaboravljaju, a to, dugoročno gledano, ima loše posljedice. Posebnu pozornost posjetitelja zaokupljali su  radovi učenika i studenata srednjih škola i fakulteta. Mladi “drvari” pokazali su da prate suvremene trendove u toj branši i kvalitetom izrade su na zavidnoj svjetskoj razini.

Ambientu je do 15.00 sati posjetilo više od 25.000 posjetitelja.