“Zelena mobilnost i energetska tranzicija” / Zagreb, hotel Westin (17. kat) 21.05.2021.

Časopis Komunal u petak, 21. svibnja organizira konferenciju pod nazivom „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“ koja će se održati hibridno (predavači i gosti u dvorani, a ostali sudionici online) u zagrebačkom hotelu Westin (17. kat) s početkom u 10.00 sati.

Izjave za medije predviđene su u 09.40 ispred dvorane, a ukoliko želite konferenciju pratiti online, molimo da nam se javite kako bismo Vam poslali link za praćenje.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu o pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike za poboljšanje transportnih tehnologija. Skup želi doprinijeti ubrzavanju jednog od najvažnijih ciljeva Europske unije u narednim godinama – uspostavu zelenog i održivog prometa.

Jasno je kako je promet trenutačno jedan od najvećih zagađivača, ali i kako se tranzicija na zelene alternative poput električnih vozila i vozila na vodik ne može dogoditi „preko noći“. Ipak, kvalitetnim hodogramom i inicijativom svih ključnih dionika taj se proces može značajno ubrzati.

Zato će tematski naglasci konferencije obuhvatiti teme kao što su ulaganja u zelene oblike transporta, poticaji i podrška Europske unije, prilagodba popratne infrastrukture, održivi integrirani urbani prijevoz, modernizacija javnog prijevoza i razvoj željezničke infrastrukture, a bit će riječi i o inovacijama, primjeni AI i pametnim rješenjima.

Konferencija će na jednome mjestu okupiti predstavnike državnih institucija, udruga i organizacija, akademske zajednice, gradova i općina te tvrtki čija je djelatnost vezana uz navedene teme, ali i sve ostale zainteresirane za ovu tematiku.

Od predavača i panelista ističemo predstavnike Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Udruge Strujni krug, Hrvatske gospodarske komore, Tehničkog fakulteta Rijeka, Hrvatske udruge za vodik, tvrtke Bolt i druge.

U prilogu šaljemo flyer i draft verziju programa.

Časopis KOMUNAL